DWS haalt eigen niveau niet bij Nieuw Utrecht

DWS heeft een valse start gemaakt na de winterstop. De ploeg van Tarik Oulida was in de eerste wedstrijd van 2019 kansloos tegen Nieuw Utrecht. Met een 3-0 nederlaag werden de Amsterdammers huiswaarts gestuurd.

Dat de doelman van de Utrechters pas na 7 minuten spelen de eerste bal kreeg, was al een teken aan de wand. Nieuw Utrecht gaf de hele wedstrijd geen millimeter ruimte aan DWS, waardoor de technisch vaardige spelers niet in hun eigen spel konden komen. De enige die een voldoende haalde was de piepjonge doelman Abdessala Ouboumalne (oorspronkelijk keeper van Onder-17) die, ondanks de drie tegendoelpunten, een hoop goede reddingen verrichtte.

In de 35ste minuut werd de sluitpost voor het eerst geklopt door Omür Arslan. Hierna was DWS iets brutaler, maar meer dan een vrije trap van Rishi Kjensberg ver naast het Utrechtse doel zat er niet in. Ook in de tweede helft kwamen de Amsterdammers er simpelweg niet aan te pas. Na ruim een uur spelen vergrootte Nabil Lakbach de marge voor de thuisploeg. Dat Zohair Labyad (broertje van Ajacied Zakaria, red.) er vlak voor tijd 3-0 maken, was extra zout in de wonden van DWS.

De kansloze nederlaag is een slechte generale voor de derby tegen koploper SDZ, die volgend weekend op bezoek komt. DWS werkt naar die wedstrijd toe als de nummer acht van de ranglijst. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.