DWS haalt eigen niveau niet bij SO Soest

Zondag tweedeklasser DWS heeft het goede spel tijdens de groepswedstrijden in de districtsbeker niet kunnen doortrekken voor de start van de competitie. De ploeg van Said Chiddi ging op bezoek bij SO Soest met 2-1 onderuit.

Direct vanaf de aftrap gingen de Amsterdammers furieus van start. De grootste kans was gelijk voor de pas zeventienjarige Arquinio Bel, die van dichtbij hoog over schoot. Waar de bezoekers het dichtst bij een openingstreffer waren, kwam de thuisploeg na tien minuten uit het niets aan de leiding. De razendsnelle Niels van Soest trok de bal voor, waaruit Meme Dore Aminata eenvoudig de 1-0 binnen kon tikken.

Door de tegentreffer was DWS van slag en nam SO Soest de touwtjes in handen. DWS kon weinig uitrichten tegen de gesloten defensie van de Soestenaren, die vrij vroeg in de tweede helft de marge verdubbelden. Een snoeiharde vrije trap van Thijs Janmaat verdween strak in de hoek, net buiten het bereik van DWS-doelman Yassin Roosblad.

Pas na een uur spelen slaagden de bezoekers erin gevaar te stichten. De paal stond een doelpunt van Nouredinne Harrouni in de weg. Even later speelde de van DCG overgekomen buitenspeler alsnog een rol bij de aansluitingstreffer, nadat hij in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Anass Benhammouch schoot de toegekende penalty feilloos binnen: 2-1.

Ondanks enkele pogingen slaagden de Amsterdammers er niet in om de spanning echt terug in de wedstrijd te brengen. Het was matig van DWS, onder hun kunnen. Dat kan volgende week, thuis tegen Hooglanderveen, hersteld worden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.