Sergio Cameron

DWS haalt met Sergio Cameron nieuwe hoofdtrainer binnen

Sergio Cameron is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van DWS. Het bestuur van de Amsterdamse tweedeklasser presenteert de opvolger van Patrick van Leeuwen, die op zijn beurt in januari bekend maakte na dit seizoen te stoppen als hoofdtrainer bij DWS en aan de slag te gaan bij SCPB’22.

Sergio Cameron, voorheen onder meer (jeugd)speler van Ajax, Young Boys (Zwitserland), Katwijk en Hoofddorp, is nu actief bij de zaterdagamateurs van Ajax. Daar vervult hij de rol van assistent-trainer naast Sander Middelbeek, waar Cameron daarvoor een dubbelrol uitvoerde als hoofdtrainer van het tweede elftal en assistent bij het eerste elftal van Ajax Zaterdag. In het verdere verleden was Cameron assistent-trainer van Jorg Smeets bij Ajax en in de jeugdopleiding van Pancratius hoofdtrainer.

Sergio Cameron
Sergio Cameron hoofdtrainer DWS 2023-2024

 

Begrip in Amsterdam

Cameron popelt om aan de slag te gaan bij ‘zijn’ DWS: “Ik ben er klaar voor. De samenwerking met Sander (Middelbeek, red.) bij Ajax is heel erg fijn. Ik krijg veel vrijheid, maar het daadwerkelijk hoofdtrainer zijn van een team mis(te) ik. Die eindverantwoordelijkheid. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Net voor de winterstop heb ik in een gesprek met Ajax besloten om op zoek te gaan naar een club waar ik hoofdtrainer kon gaan worden”.

“Sindsdien heb ik met meerdere clubs gesprekken gevoerd, maar DWS was het meest slagvaardig , daar ben ik Remko de Jong – en Patrick van Leeuwen – dankbaar voor. Binnen een week was het helemaal afgerond. DWS kwam met een duidelijk verhaal. Ik ben zelf een jongen van Amsterdam West, opgegroeid in Geuzenveld. Pal tegenover DWS. Na een tijdje in het buitenland gewoond te hebben, ben ik gewoon weer in West komen wonen. DWS staat ergens voor, een groot begrip in Amsterdam. Voor mij waren al die factoren doorslaggevend om aan mijn eerste echte klus als hoofdtrainer bij een eerste elftal te beginnen”.

Lijfsbehoud

“Uiteraard hoop ik dat DWS zich handhaaft in de tweede klasse. Daar heb ik verder geen invloed op. Er is gelukkig weer rust rondom de club, ik wil verder gaan bouwen en iets sprankelends neerzetten. Voor mij maakt het sowieso geen verschil, mocht handhaven uiteindelijk niet lukken. ik ga vol energie en goede moed na de zomervakantie aan de slag”.

“Ik heb voor twee seizoenen getekend met een optie voor een derde seizoen. Dat is niet voor niets. Ik ben een opbouw trainer en neem mijn tijd. Wellicht zie je pas na enkele maanden mijn handtekening op het team. Ik ben recent aan de slag gegaan om de voorbereiding te maken. We voeren al gesprekken. Achter de schermen zijn we bezig met de invulling voor komend seizoen”.

Sergio Cameron, DWS

Inspiratie

“Ik zit boordevol ideeën en inspiratie. Dat kan ook niet anders, na totaal vierentwintig jaar Ajax. Ik ga echt niet volledig op de Ajax toer, maar ik neem wel dingen mee: duidelijkheid, eerlijkheid, ik houd van aanvallend voetbal. Wat dat betreft ga ik weinig aan het toeval overlaten. De vergelijking met Ten Hag of van Gaal gaat wat ver, maar zij zijn voor mij wel degelijk fantastische inspiratiebronnen. Hun visie, hun werkwijze. Rustig op de bank, analyseren. Kijken. Dat is mooi om te zien”.

Stappen zetten

“Mijn ambitie is om op termijn mijn UEFA-A diploma te halen als volgende persoonlijke stap, maar eerst deze ervaring bij DWS. Vandaar kijken we wel verder. Uiteindelijk wil ik terug naar het niveau waarop ik zelf heb gespeeld. Misschien zelfs wel een stapje hoger”?

Foto’s: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)