Patrick van Leeuwen

Patrick van Leeuwen nieuwe trainer SCPB’22

Patrick van Leeuwen wordt de nieuwe trainer/coach van SCPB’22 in Badhoevedorp. De club maakte dinsdagavond bekend een overeenkomst met de trainer te hebben bereikt voor het seizoen 2023-2024. Van Leeuwen wordt aan het einde van het seizoen de opvolger van Danny Hijzelendoorn, die zich gaat richten op het behalen van het UEFA A diploma.

Een delegatie van SCPB’22 sprak uitvoerig met de huidig trainer/coach van DWS, die momenteel met zijn team op de negende plaats staat in Zaterdag 2a, waar ze onder andere AFC, DVVA, Arsenal en AMVJ treffen. Danny Flemming reageert namens de commissie technische zaken van SCPB voldaan op het goede nieuws: “Er was veel interesse van trainers voor de vacante positie. We zijn onder andere met van Leeuwen in gesprek gegaan. Hij was één van de voorkeurskandidaten. Hij heeft de nodige ervaring, is tactisch sterk en heeft bijna vier seizoenen lang goed gepresteerd bij DWS, bijgedragen aan het goed op de kaart zetten van de vereniging en voor de nodige rust gezorgd.”

“Het is een pré dat hij SCPB goed kent, aangezien hij bij ons in het verleden diverse jeugdselecties én de zaterdag 1 twee jaar lang heeft getraind en gecoacht. Hij kent enkele spelers uit de huidige groep en oud-(jeugd)spelers die zijn uitgewaaierd. Patrick weet inmiddels hoe de hazen lopen. Een klein voordeel is dat hij weet heeft van de zaterdag competitie(s), aangezien wij komend seizoen overstappen naar de zaterdag. Toen duidelijk werd dat Hijzelendoorn niet doorging bij ons hebben we nagedacht over de opvolging en verantwoord snel gehandeld. In de gesprekken met Patrick kregen wij een goed gevoel. Voor ons is hij de juiste persoon op het juiste moment.”

Van Leeuwen was zelf aanvankelijk van plan om zijn contract bij DWS te verlengen. “Maar toen belde SCPB ’22 en heb ik een goed gesprek gehad met Danny Flemming. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om naar SCPB te gaan. Ik heb daar al verschillende rollen gehad, maar ben nog geen trainer van het vlaggenschip geweest. Daarmee is voor mij de cirkel rond.”

Maar eerst wil hij het seizoen goed afsluiten bij DWS: “De club vond het jammer dat ik vertrek, maar begreep het wel. In de vier jaar bij DWS hebben we iets moois neergezet en is er best wat gebeurd, de club is ook echt wel in mijn hart gaan zitten. Daarom wil ik de club ook helpen om een goede groep neer te zetten voor komend seizoen en bij de zoektocht naar een nieuwe trainer. Ik wil de club goed achterlaten.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)