DWS heer en meester bij VVA/Spartaan

Guus Uhlenbeek kon zondagmiddag behoorlijk genieten van het voetbal dat zijn ploeg op de mat legde tegen VVA/Spartaan. De trainer van DWS had slechts één kritisch puntje na de 0-2 overwinning: de voorsprong vergroten. “Want zelfs met 0-7 zou VVA/Spartaan niet mogen klagen.”

Een belangrijke rol was weggelegd voor zijn zoon Celso Uhlenbeek. De aanvaller was twee keer de aangever bij een doelpunt. Younes Makraou opende in de eerste helft de score, Rio Uhlenbeek verdubbelde deze na zestig minuten: 2-0. “Alleen vergeten we daarna de voorsprong te vergroten. We stonden echt een stuk of zeven keer alleen voor de keeper, dan mogen we er wel een paar bij maken.”

Issam el Bakkali kreeg een uitgelezen mogelijkheid om ook nog iets aan de score te doen, maar zijn strafschop werd gestopt door doelman Marcel Ons. Zo bleef het bij 0-2, een uitslag waar de thuisploeg blij mee mocht zijn dat het geen grotere vormen had aangenomen.

20161113-spartaan-dws-foto-thijs-de-graaff-marcel-ons-stopt-penalty

“Wij hebben niks gepresteerd”, was VVA/Spartaan-trainer Petar Djenic vrij duidelijk over de wedstrijd. “Het tempo in de wedstrijd lag te laag en wij hebben niets laten zien. DWS heeft meer dan verdiend gewonnen. Wij hadden vandaag weinig in te brengen.”

De oefenmeester had wel een verklaring voor de nederlaag. “We kampen met teveel personeelsproblemen. Schorsingen, blessures; het loopt momenteel niet echt lekker. Nu hebben we twee weken de tijd om dit herstellen, hopelijk pakken we het dan weer beter op.”

Door de overwinning is DWS VVA/Spartaan gepasseerd op de ranglijst. De promovendus staat derde, op drie punten van koplopers FC Weesp en Bloemendaal. Uhlenbeek: “Voor een nieuwkomer doen we zeker goed mee.” VVA/Spartaan is nu de nieuwe nummer vier met twee punten minder. De Amsterdammers zijn gezakt vanwege een straf van drie punten in mindering.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s Thijs de Graaff

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)