DWS-icoon Willem den Bakker (90) overleden

Afgelopen donderdag, 14 juli, is op negentigjarige leeftijd Willem ‘ome Willem’ den Bakker overleden. Willem den Bakker was sinds 1938 lid van DWS. In 1982 werd hij door DWS benoemd tot erelid. Aanstaande woensdag, 20 juli, zal de uitvaart plaatsvinden.

Ondanks zijn ziekte was Willem den Bakker het afgelopen seizoen veelvuldig langs de lijn bij zijn geliefde DWS te vinden. De wedstrijden van het eerste elftal sloeg hij zelden over. Willem den Bakker en DWS waren onafscheidelijk.

Op 1 juli 1938 werd hij lid van DWS. Hij gingen keepen bij de welpjes. Zijn lidmaatschap bij Door Wilskracht Sterkte duurde uiteindelijk 78 jaar. Toen hij in 1982 werd benoemd tot erelid, was dat een titel die hij met veel trots zou dragen. DWS was zijn leven Na zijn actieve carrière vervulde hij diverse functies binnen de club. Zo was hij onder meer penningmeester.

“DWS verliest een man die wist wat de term clubliefde betekende. Hij heeft dit altijd uitgedragen. Hij gezegde ‘hij heeft blauw zwart bloed’ was op hem zeker van toepassing”, zegt het bestuur op haar website.

Dinsdag 19 juli is er om 19:00 uur gelegenheid tot afscheid nemen in het uitvaartcentrum aan de Fred Roeskestraat 91 te Amsterdam. Woensdag 20 juli is de uitvaart om 11:00 uur op crematorium Westgaarde aan de Ookmeerweg 275 te Amsterdam.

Het Amsterdamsche Voetbal wenst familie, vrienden en de vereniging DWS veel sterkte met dit verlies. Wij zullen Willem den Bakker missen langs de velden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS