Home / Algemeen / DWS is Rishi Kjensberg weken kwijt door enkelblessure

DWS is Rishi Kjensberg weken kwijt door enkelblessure

Zondag tweedeklasser DWS verloor afgelopen weekend niet alleen van Nieuw Utrecht (3-0), het raakte ook spelbepaler Rishi Kjensberg kwijt. De 22-jarige middenvelder staat door een enkelkwetsuur minstens zes weken langs de kant.

Op het moment dat hij wilde draaien, stond een tegenstander op zijn enkel. “Mijn lichaam draaide wel, maar mijn voet niet”, beschrijft Kjensberg. De linkermiddenvelder werd in het ziekenhuis verteld dat het gaat om een scheurtje in zijn linker enkelband. “Ze hebben aangegeven dat het ongeveer zes weken gaat duren. Ik hoop natuurlijk sneller beschikbaar te zijn. Ik ben niet echt een persoon die lang geblesseerd is.”

Voor Kjensberg was het extra zuur dat het een week voor de wedstrijd tegen koploper en stadsgenoot SDZ gebeurde. “Zeker, ik keek natuurlijk erg uit naar de wedstrijd tegen SDZ. Daarom hoop ik eigenlijk dat de wedstrijd door het slechte weer wordt afgelast,” doelt Kjensberg op de sneeuwval deze week. Hij is overigens niet de enige speler van DWS met een zware blessure. “Veel belangrijke spelers zijn langdurig geblesseerd, waardoor we met veel spelers uit de jeugd spelen. Daarom gaat het ook zo wisselvallig dit seizoen.”

De middenvelder is kritisch over zijn eigen prestaties dit seizoen. “Ik weet van mezelf dat ik beter kan. Ik heb de afgelopen seizoenen ook beter gespeeld dan dit seizoen. Maar het seizoen is nog lang.” Kjensberg houdt zelfs nog de hoop om met DWS, dat nu achtste staat in de zondag tweede klasse B, een periode te pakken. “De tweede periode wordt moeilijk nadat we zondag verloren hebben. Ik hoop dat, als iedereen fit raakt, we nog kunnen strijden voor de laatste periode en eventueel via de nacompetitie promoveren.”

Archieffoto: Felipe Bujan