DWS laat negen man AGB onnodig terug in de wedstrijd komen

Tarik Oulida en Dohan Karacaer hebben hun eerste test als trainersduo van DWS goed doorstaan. In een spectaculair bekerduel werd AGB, dat de wedstrijd met negen man eindigde, met 4-3 verslagen.

AGB begon nog sterk aan het duel op Sportpark Spieringhorn. De ploeg van Senel Cebar kwam al in de zevende minuut op voorsprong. Na een schitterende dieptepass van Omar el Aamrani wist Anass Benhammouch vanuit een lastige hoek doelman Zaid Belmahdi te passeren: 0-1. De gasten speelden de bal in hoog tempo vooruit en maakten het DWS hier in de openingsfase erg lastig mee. Het duel kantelde echter volledig toen Quincy Molly in de achttiende minuut met rood kon inrukken, wegens een overtreding op de doorgebroken Issam el Bakkali.

Foto: Mario Wormhoudt | Ondanks de aanwezigheid van Rishi Kjensberg passeert Anass Benhammouch DWS-keeper Zaid Belmahdi

Het duurde vervolgens niet lang voordat DWS van de overtalsituatie profiteerde. Vier minuten na de rode kaart was de stand alweer gelijk. Ephraim Adriaansz speelde de bal langs doelman Vincken en stelde hiermee Hicham Aklalouch in staat de 1-1 in het lege doel te schuiven. Keer op keer vond de thuisploeg de vrije man. Toch vond AGB-trainer Senel Cebar het niet nodig om achterin te wisselen voor meer zekerheid. “Ik wou niet meteen inzakken. Het is natuurlijk makkelijk om een spits eruit te halen en een verdediger erin te brengen, maar op dat momenten stonden we 1-0 voor. Dus ik dacht: we kijken het even aan. Helaas viel de gelijkmaker snel, en zelfs toen was er weinig aan de hand.”

Ondanks dat AGB na de rode kaart vaak in de problemen kwam, lukte het de ploeg alsnog om goede kansen te creëren. Een kopbal van Lesley van Dams werd door Charlton Graaven ternauwernood van de lijn gehaald en ook een schot van Bakary Jobe zeilde net langs de paal. Vlak voor rust kwam DWS alsnog op 2-1. Uitblinker El Bakkali begon vanaf het middenveld aan een solo en verschalkte Vincken met een schitterende lob.

Foto: Mario Wormhoudt | DWS-spits Hicham Aklalouch kon na aangeven van Ephraim Adriaansz voor open doel de 1-1 binnen schieten

De misère voor AGB werd na rust alleen maar vergroot toen in de vijftigste minuut ook Mahir Ünver met zijn tweede gele kaart kon vertrekken en de ploeg het de resterende veertigste minuten zelfs met negen moest doen. Cebar: “Na die tweede rode kaart werd het wel lastig voor ons. De jongens hebben vandaag allemaal iets extra’s gegeven. Het was geen goed duel, maar wel aantrekkelijk voor de toeschouwers.” Die zagen DWS uitlopen naar 4-1. Rishi Kjensberg tekende op eenvoudige wijze voor de 3-1 en uit een strafschop bracht Aklalouch de 4-1 op het scorebord. Met nog een half uur te gaan leek AGB rijp voor de slacht.

DWS ging in het restant van de wedstrijd slecht om met de ruimte op het veld en gaf AGB zo de kans weer terug in de wedstrijd te komen. Vanuit het niets maakte Mineo Berrenstein de achterstand in de zeventigste minuut iets draaglijker. Toen Lesley van Dams acht minuten later uit een hoekschop de 4-3 binnen kopte, lag de wedstrijd weer helemaal open.

De spanning kwam het voetbal niet ten goede. Met twee man minder kreeg AGB in de slotfase zelfs de beste kansen op de gelijkmaker via Hayri Cakir, maar zijn kopballen misten de juiste richting. DWS hield stand met 4-3, alleen liet de ploeg van Dohan Karacaer en Tarik Oulida de gasten onnodig terug in de wedstrijd komen. “Ik vond ons een goede eerste helft spelen. We kwamen steeds beter in ons spel en creëerden ook voldoende kansen. In de tweede helft gooien we de wedstrijd op slot en wat er daarna gebeurde is heel apart. Niemand had meer rust aan de bal, niemand stond meer goed en niemand vertelde de ploeg dat we goed moesten blijven voetballen. We waren op een gegeven moment gewoon helemaal de weg kwijt”, constateerde Karacaer.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)