DWS maakt slechte beurt tegen SO Soest

Door een vrij kansloze nederlaag tegen SO Soest zakt DWS langzaam richting de gevarenzone van de zondag tweede klasse B. De Amsterdammers gingen op eigen veld met duidelijke cijfers onderuit: 0-4.

Na drie minuten keek DWS al tegen een achterstand aan. Linksback Wouter de Zoete kreeg van de onoplettende Amsterdamse defensie een vrije doortocht naar het doel om de score te openen. De thuisploeg, nog steeds niet op oorlogssterkte, moest lijdzaam toezien dat SO Soest gewoon hun eigen spel kon spelen. Uit een vrije trap van Jorney Kappenberg, onhoudbaar voor doelman Yassin Roosblad, verdubbelden de bezoekers de marge: 0-2.

In de tweede helft moesten de Amsterdammers proberen dichterbij te komen, maar in plaats daarvan liep SO Soest verder uit. Een foutje van de twijfelende Roosblad leidde de 0-3 van Marouane Ghaddari in. De bezoekers kregen vervolgens steeds meer ruimte en creëerden ook kans op kans, die ze allemaal onbenut lieten. Thijn Horvers bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 0-4. Een nog grotere nederlaag bleef de thuisploeg bespaard.

Door de verliespartij is DWS, dat uit de laatste vier duels slechts één punt pakte, naar de tiende plek gezakt. De voorsprong op de nacompetitiestreep bedraagt nog vier punten. Volgende week gaan de Amsterdammers op bezoek bij Hooglanderveen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Met dank aan Leen Overweg
Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS