DWS met anderhalf been in derde klasse na overtuigende zege op IVV

DWS heeft een grote stap gezet richting promotie naar de derde klasse. In Landsmeer werd IVV moeiteloos aan de kant gezet: 1-4. Voor IVV wacht degradatie als het er volgende week niet in slaagt om de achterstand weg te werken.

Na een periode van aftasten nam DWS het heft in handen. Na twintig minuten resulteerde dit in de openingstreffer van Edward Herrera-Ospina. De aanvaller speelde in vanuit het middenveld en kreeg de bal terug waarna hij een vrije doortocht had op IVV doelman Guus Zuidema: 0-1. Zuidema voorkwam even later een tweede doelpunt door handelend op te treden op een inzet van Delano Patrick.

JBE_0787

DWS bleef het spel dicteren en het doelpunt van Celso Uhlenbeek kwam dan ook niet als een verrassing. De sterke spits werd gelanceerd en schudde eerst Jerry Buddingh van zich af, om vervolgens Zuidema voor de tweede keer kansloos te laten. IVV stelde hier de hele eerste helft weinig tot niets tegenover. De ploeg van Charles Loots speelde erg slordig en verloor bovendien bijna haar duels.

In de tweede helft leek het er even op alsof de wedstrijd weer spannend zou gaan worden. De druk van IVV nam echter al na vijf minuten weer af. Het technisch betere DWS kwam dichtbij een derde doelpunt maar Uhlenbeek en Patrick wisten niet te scoren. IVV aanvoerder Sander Volger hielp DWS nog bijna aan een treffer. Gelukkig voor hem reageerde Zuidema alert op zijn terugkopbal.

JBE_0913

DWS kreeg het deksel bijna op de neus. IVV kwam tot twee keer toe bijna terug in de wedstrijd. Dean Huisman raakte de bal niet goed waardoor zijn volley naast het doel belandde. Invaller Dailey Rijnink zag zijn vrije trap centimeters langs de verkeerde kant van de paal vliegen.

DWS kon opgelucht ademhalen en zou de wedstrijd in een kort tijdsbestek in het slot gooien. Nadat Uhlenbeek al een reuzenkans had laten liggen was het invaller Mohammed Bouhlali die raak punterde. De malaise werd nog groter voor IVV want Uhlenbeek bracht de score met zijn tweede van de middag op 0-4.

JBE_0868

IVV zat er helemaal doorheen na deze twee klappen en had geluk dat DWS nog een aantal mogelijkheden om de zeep hielp. Vlak voor het eindsignaal deed het zelfs nog wat terug in de persoon van Jeffrey Wilders. Desondanks boekte DWS een comfortabele overwinning. De ploeg van Guus Uhlenbeek mag het karwei volgende week afmaken op eigen veld.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s: John Beckman