Archieffoto: Mario Wormhoudt

DWS pakt in slotfase verdiende zege op SDZ

In de zondag vierde klasse E heeft DWS de kampioensdroom in leven weten te houden. De ploeg van trainer Guus Uhlenbeek keek lang tegen een achterstand aan maar wist in de slotfase SDZ toch nog met 3-1 op zij te zetten.

DWS was in de eerste helft een stuk beter en feller dan de bezoekers maar het lukte de thuisploeg niet om een treffer te produceren waardoor SDZ in leven bleef. Celso Uhlenbeek kreeg twee goede kansen om DWS op voorsprong te brengen, maar de spits van de thuisploeg schoot de bal in beide gevallen aan de verkeerde kant van de paal.

DWS SDZ Wormhoudt1

Na de rust kwam SDZ slagvaardiger uit de kleedkamer en wist het in de counter zelfs op voorsprong te komen. Een lange bal werd door de verdediging van DWS slecht verwerkt en kwam terecht bij Teddy Mijnals. Hoewel de bal in eerste instantie nog door keeper Selattin Dagasan werd gekeerd was het Guy Schouten die in de rebound van dichtbij kon binnenschieten.

De goal had SDZ duidelijk vertrouwen gegeven want twee minuten later kregen de bezoekers via Mijnals opnieuw een enorme kans om de score verder uit te breiden en had het het geluk dat Dagasan de bal wist te keren.

Met nog twintig minuten op de klok ging DWS met meer pressie naar voren spelen op jacht naar de gelijkmaker. Uhlenbeek was dichtbij de gelijkmaker maar zijn schot verdween via de handen van de keeper op de paal.

DWS SDZ Acheffay

In de resterende minuten gaf DWS nog wat extra gas en dat leidde uiteindelijk tot de verdiende gelijkmaker. Na een vrije trap bleef de bal in het strafschopgebied hangen en was het uiteindelijk Andres Obando Garay die in twee instanties de keeper wist te passeren. Hoewel er een luchtje van buitenspel aanhing en ook de grensrechter de vlag omhoog stak negeerde scheidsrechter Been het advies van zijn assistent en werd de treffer goedgekeurd.

Vijf minuten voor tijd was het feest bij DWS helemaal compleet. Aanvoerder Andres Verstappen veroverde de bal en wist met een droge knal vanaf de rand van het zestienmetergebied de keeper te passeren en zijn ploeg de winst te schenken. Daarna was het verzet van SDZ definitief gebroken en kon Mohammed Bouhlali na een scrimmage voor de goal zelfs nog de 3-1 op het scorebord brengen.

DWS SDZ Choukri

DWS gaat door de zege SDZ voorbij op de ranglijst en is de nieuwe nummer twee. De ploeg van Guus Uhlenbeek heeft met nog vier wedstrijden te gaan een achterstand van vier punten op koploper Volendam.

Klik hier om de actuele stand te bekijken in de zondag vierde klasse E

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)