DWS poetst achterstand weg tegen VVH/Velserbroek

In de zondag derde klasse C heeft DWS een knappe comeback weten te maken in het duel met VVH/Velserbroek. Na een 0-3 achterstand knokte DWS zich in de tweede helft terug tot 3-3. “Met een beetje geluk winnen we hem nog”, stelt trainer Guus Uhlenbeek. Door het gelijke spel ziet DWS koplopers Bloemendaal en Weesp uitlopen naar vijf punten.

DWS legde een dramatische eerste 45 minuten op de mat. Uhlenbeek: “Het leek wel alsof we met ons hoofd nog in de kleedkamer zaten. Er was totaal geen passie en strijd bij mijn ploeg. Dan kun je het tegen iedere tegenstander lastig krijgen.” VVH/Velserbroek maakte dankbaar gebruik van het gebrek aan instelling bij de thuisploeg en liep eenvoudig uit naar een riante voorsprong van 0-3. “Ik ben niet boos geworden in de rust. Ik heb gezegd dat we de linies korter op elkaar moesten houden. Met name de ruimtes tussen middenveld en aanval waren te groot.”

Na de pauze kwam DWS stukken beter voor de dag. Dit resulteerde al snel in een doelpunt. Juan Carlos gaf op de doellijn het laatste zetje nadat de bal via de keeper voor zijn voeten viel. De spanning was helemaal terug toen Chad de Jong een individuele actie bekroonde met een rake uithaal: 2-3. DWS zou een kwartier voor tijd krijgen waar het recht op had. Issam el Bakkali zorgde er met een afstandsschot voor dat DWS op gelijke hoogte kwam. Het had allemaal nog mooier kunnen worden voor DWS maar een vrije trap van diezelfde el Bakkali eindigde op de lat. Zo bleef het gelijk op Sportpark Spieringerhorn.

“Een overwinning van ons was niet terecht geweest. Het was een wedstrijd met twee gezichten. We wilden graag met een goed gevoel de winterstop ingaan. Dat is helaas niet gelukt. We kunnen wel tevreden zijn met waar we nu staan. Toch heb ik het gevoel dat we er meer uit hadden kunnen halen. We hebben goede spelers maar we moeten als team nog stappen maken. Kleine foutjes worden afgestraft”, besluit Uhlenbeek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS