DWS promoveert ten koste van IVV naar de derde klasse

DWS is er in geslaagd om via de nacompetitie te promoveren naar de derde klasse. De ploeg van trainer Guus Uhlenbeek won de thuiswedstrijd tegen IVV met 4-2 nadat ze in Landsmeer ook al met 1-4 te sterk waren.

Dat IVV een flinke achterstand had weg te werken, liet de ploeg van Charles Loots meteen zien. Vanaf het eerste fluitsignaal namen de Landsmeerders het initiatief, maar tot grote kansen leidde dit echter niet. Na twintig minuten nam DWS steeds meer het heft in handen en kwam in de 32ste minuut zelfs op voorsprong. Delan Patrick wist na een goede actie over de rechterflank doelman Guus Zuidema te passeren: 1-0.

DWS IVV Wormhoudt1

Vlak voor rust was het opnieuw een goede actie van Patrick die promotie voor DWS zo goed als veilig stelde. De vleugelspeler gaf de bal uiteindelijk af aan Celso Uhlenbeek, die ervoor zorgde dat de Amsterdammers met een 2-0 voorsprong de kleedkamers op konden zoeken.

In de tweede helft werd de malaise voor IVV nog groter. Na een prachtige assist van Patrick kwam Mamadou Aliou Diallo vrij voor de keeper en tekende de aanvaller van DWS voor de 3-0. Nog geen minuut later lag de bal echter achter de doelman van DWS. De bal bleef hangen in het strafschopgebied van de thuisploeg en Dean Huisman deed nog iets terug namens IVV.

DWS IVV Wormhoudt 2

Na de 3-1 was de pijp bij IVV wel leeg en kon DWS gas terugnemen. Na een mooie individuele actie van Edward Herrera-Ospina werd het in de 67se minuut nog wel 4-1, maar daarna lieten beide ploegen weinig meer zien. Een raak geschoten strafschop van Youri Brinkman in de blessuretijd van de tweede helft zorgde uiteindelijk nog voor de 4-2 eindstand.

Kijk hier voor alle uitslagen in de nacompetitie.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt