DWS sluit foutloze maand februari af met zege op De Foresters

Vier wedstrijden gespeeld: twaalf punten en een doelsaldo van +10. Bij DWS zullen ze met een goed gevoel terugkijken op de maand februari. De ploeg van Tarik Oulida won ook van De Foresters en staat daardoor nu op een verdienstelijke zesde plaats in de zondag tweede klasse A.

De Amsterdammers moesten na de rust in de achtervolging. De Foresters had halverwege een 0-1 voorsprong te pakken, al had 0-3 ook niet hebben misstaan voor de gasten uit Heiloo. Barry Koppes en Joris Zwart hadden in de openingsfase het vizier niet op scherp, totdat Koppers doelman Selattin Dagasan omspeelde om de score te openen.

Vrij snel in de tweede helft tekende Issam el Bakkali met een diagonaal schot voor de gelijkmaker. De thuisploeg had de smaak te pakken, maar keeper Lars van Zijl stond lange tijd een Amsterdamse voorsprong in de weg. In de laatste twintig minuten maakte DWS alsnog het verschil. Een verre uittrap van Dagasan, na eerst handelend te hebben opgetreden bij een schot van Mita Beli, bereikte Ephraim Adriaansz. De aanvaller luisterde zijn invalbeurt direct op met de 2-1.

De gasten probeerden nog iets terug te doen, maar de achterhoede van DWS en een uitblinkende Dagasan hielden goed stand. Nadat El Bakkali een goede vrije trap uit de hoek geranseld zag worden door Van Zijl, bepaalde de aanvaller even later op aangeven van Adriaansz alsnog de eindstand op 3-1 in het voordeel van de Amsterdammers.

Dankzij de fraaie reeks in februari maakt DWS nog altijd kans op het winnen van de tweede periodetitel. Volgende week staat er nog een inhaalwedstrijd op het programma uit de eerste periode. Het duel met West Frisia moet worden overgespeeld, nadat DWS in oktober met El Bakkali een niet speelgerechtigde speler had opgesteld.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse A.