Home / Homepage / DWS stelt geschorste El Bakkali op en moet duel overspelen
Foto Felipe Bujan | DWS juicht na een treffer tegen West Frisia, maar die lijkt nu dus niets meer waard

DWS stelt geschorste El Bakkali op en moet duel overspelen

DWS moet het met 3-2 gewonnen duel tegen West Frisia overspelen. De Amsterdammers zouden in dat duel namelijk de geschorste Issam el Bakkali hebben opgesteld. DWS zakt door het verliezen van de drie punten naar de laatste plaats in de zondag tweede klasse A.

DWS won het duel op 15 oktober met 3-2 door doelpunten van twee doelpunten van Hicham Aklalouch en eentje van de geschorste El Bakkali. Het duel moet nu op 25 februari 2018 in zijn geheel worden overgespeeld.

Voorzitter Remko de Jong laat weten dat er binnen de club onduidelijkheid was of El Bakkali geschorst was. Een week eerder tegen VSV kreeg El Bakkali twee gele kaarten en sinds dit seizoen levert dat automatisch een schorsing op van één wedstrijd.

De Jong: “Wij konden Issam wel gewoon invoeren op het Digitale Wedstrijd Formulier (DWF). Voorheen was dat niet mogelijk en zag je direct dat iemand geschorst was. Dat was een pilot van de KNVB, maar daar waren ze toen inmiddels al mee gestopt. Tijdens de wedstrijd kwamen we er achter dan hij niet mocht spelen en hebben dat ook bij de scheidsrechter gemeld. Die zei toen ook dat als hij op het DWF ingevuld kon worden er niets aan de hand was.. We hebben dit ook allemaal bij de KNVB gemeld.”

Foto Felipe Bujan | DWS ziet de zege tegen West Frisia  op 15 oktober ongeldig verklaard worden

Zowel Bakkali als DWS was door de KNVB op de hoogte gebracht van de schorsing. Bakkali was die week echter met zaalvoetbalclub Knooppunt naar Slowakije voor de Champions League en heeft het bericht dus niet tijdig gelezen. “Wij hadden onze communicatie met de KNVB toen nog niet op orde en het bericht van de schorsing isbij de verkeerde persoon terecht gekomen. Gelukkig is dat nu allemaal in orde zodat dit niet meer kan gebeuren.”

DWS liet ter compensatie El Bakkali een week later tegen De Zouaven niet mee doen, maar daar nam de KNVB geen genoegen mee. Het verklaarde het duel tegen Wet Frisia ongeldig. “Wij snappen de straf van de KNVB en zullen die accepteren. Naast het overspelen en een boete van 300 euro hebben we gelukkig geen punten in mindering gekregen.”

Klik hier voor de actuele stand in de zondag tweede klasse A na het schrappen van het duel tussen DWS en West Frisia.

Foto’s Felipe Bujan | DWS – West Frisia op 15 oktober

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)