DWS-speler Enrique onder raadselachtige omstandigheden overleden

Bij DWS is iedereen enorm in shock: speler Edwin Enrique Baron Torres is plotseling overleden. De 31-jarige Amsterdammer is maandagnacht in het Zaans Medisch Centrum in Zaandam gestorven. “Dit een enorme klap, dat is duidelijk”, vertelt DWS-trainer Guus Uhlenbeek.

Enrique speelde afgelopen zondag nog met DWS in de vierde klasse E tegen koploper Volendam (0-1). “Hij heeft zondag nog gewoon de gehele wedstrijd gespeeld”, gaat Uhlenbeek verder. “Vandaag komen we bijeen. Wat er precies is gebeurd is niet helemaal duidelijk. Enrique zou na zijn werk in elkaar gezakt zijn. Ik verwacht dat er binnenkort meer duidelijkheid over is.”

Edwin Enrique DWS

Door het overlijden van Enrique, die al enkele jaren bij de Amsterdammers speelden, gaat het ingelaste bekerduel van Koninklijke HFC en DWS aanstaande woensdag niet door. “De ontmoeting met HFC wordt uitgesteld. We hebben nu het verzoek bij de KNVB ingediend met de vraag of we komende zondag (derby tegen SDZ, red.) vrij kunnen krijgen. Het is belangrijk dat we dit verlies goed kunnen verwerken.”

DWS-voorzitter Abdel Betti: “Ik ben geschokt. Alle trainingen zijn vanavond afgelast. Dit verlies komt niet alleen bij mij heel hard aan, maar ook bij de selectie. Het team is een familie geworden. Ik hoop dat ik vanavond zijn naasten kan spreken, zodat ook duidelijker wordt waaraan hij is overleden.”

Foto boven: website DWS

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)