DWS-topscorer Benhammouch trots: “We spelen gedurfd voetbal”

Anass Benhammouch maakte anderhalf seizoen geleden de transfer van AGB naar DWS. Bij zijn nieuwe club doet de aanvaller het meer dan goed met 10 doelpunten uit twaalf wedstrijden. “Het zijn belangrijke doelpunten. Ik ben daarmee topscorer van de club”, vertelt Benhammouch.

Stabieler

De buitenspeler is, net zoals afgelopen seizoen, wederom belangrijk voor zijn teamgenoten. “Vorig seizoen had ik 18 goals erin liggen”, merkt Benhammouch op. Het afgelopen voetbaljaar had DWS het nog lastig met een tiende plaats in de competitie. “Vorig jaar was het een enorm jonge ploeg, terwijl er dit jaar wat ervaring is bijgekomen. Daardoor is het zeker stabieler geworden. Het bevalt momenteel prima bij DWS, al zijn de resultaten af en toe wisselvallig. Eind 2019 hebben we het wél goed afgesloten met vier overwinningen op een rij.”  DWS is dit seizoen een leuk elftal om naar te kijken, waarbij hoofdtrainer Patrick van Leeuwen zijn team durft te laten voetballen. “We spelen gedurfd voetbal en willen graag op de aanval spelen.”

Doelpunten

Benhammouch maakte dit seizoen al een hoop belangrijke doelpunten voor zijn club, maar welke vond hij zélf het mooiste exemplaar? “Het mooiste doelpunt vond ik zelf in de uitwedstrijd tegen DIOS. Dat was een afvallende bal die op rechts uitkwam. Ik nam de bal aan, kapte naar binnen en schoot net binnen het zestienmetergebied richting de verre kruising. Daarnaast was ik blij met mijn eerste doelpunt in de uitwedstrijd tegen DCG”, vertelt hij trots. Het is overigens niet zo dat Benhammouch uitsluitend met voldoening terugkijkt als hij een doelpunt maakt uit een persoonlijke actie. “Het geeft mij meer voldoening als ik een goal maak uit een prachtige aanval. We hebben daarvoor een hoop technische jongens in het team lopen die dat kunnen.”

Ranglijst

Er zit pas een halve competitieronde op, dus voor Benhammouch genoeg tijd om zijn productie verder op te schroeven. Hij durft daarbij zelfs een aantal te noemen. “Ik heb uitgesproken dat ik dit seizoen 21 tot 22 doelpunten ga maken. Dus ik lig aardig op schema. Voor 20 doelpunten durf ik zéker te tekenen.” Zijn elftal staat momenteel op de zesde plaats. Benhammouch hoopt dat DWS de komende tijd een aantal plaatsen kan klimmen. “Dat zit er zeker in. Er moet echter wél continuïteit komen. We hadden een aantal blessures en die jongens zijn inmiddels weer terug, dus ik heb het vertrouwen dat we de tweede seizoenshelft binnen de top 4 eindigen. Of promotie erin zit? Dat ligt eraan of we een constante prestatie kunnen leveren. We hebben momenteel een hoop jongens die daaraan een bijdrage kunnen leveren. Als wij elke wedstrijd 100 procent geven, kunnen we elk duel winnen”, aldus Benhammouch.

Van Leeuwen gaat voor tweede seizoen bij DWS

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS