DWS trekt stijgende lijn door bij West Frisia

DWS is uitstekend uit de startblokken geschoten na de winterstop. De ploeg van Tarik Oulida won voor de tweede keer op rij en liet daarmee de onderste regionen van de zondag tweede klasse A achter zich. Na een rode kaart voor de doelman kon West Frisia de Amsterdammers geen partij meer bieden: 0-3.

West Frisia begon op eigen veld goed aan het duel. De aanvalsdrang van de thuisploeg in het eerste kwartier resulteerde in twee goede mogelijkheden voor Yunis Bacaksiz en Nick Abcouwer, die allebei door DWS-doelman Selattin Dagasan werden gepareerd. Nadat de storm geluwd was, kroop DWS steeds meer uit zijn schulp. Het resulteerde zelfs in een openingstreffer. Issam el Bakkali schoot een vrije trap van zo’n twintig meter snoeihard binnen: 0-1.

Een kwartier later was de aanvaller opnieuw trefzeker. West Frisia-doelman Paul Kok torpedeerde Ephraim Adriaansz, wat de sluitpost op een rode kaart kwam te staan. Vanaf de strafschopstip maakte El Bakkali geen fout: 0-2. Met een man meer kreeg DWS meer grip op de wedstrijd. Rishi Kjensberg, Damien Simson en Jeffrey Ankumah gingen in de jacht op een derde treffer, maar dat zat er voor de rust niet meer in.

Na de rust waren de gasten op alle fronten beter dan West Frisia. Een gebrek aan concentratie in de aanval en het missen van teveel kansen zorgde ervoor dat de wedstrijd nog niet beslist was. Aan de andere kant moest de jeugdige doelman Philip Bronder, die de geblesseerd uitgevallen Dagasan verving, een paar keer handelend optreden bij tegenaanvallen van de thuisploeg.

In de zeventigste minuut gooide DWS het duel alsnog in het slot. Verdediger Selimhan Unal krijg een vrije doortocht naar voren en stelde Adriaansz in staat om de 0-3 op het scorebord te brengen. Gezien de verhoudingen was dat een magere afspiegeling van het spelbeeld.

Door de overwinning zijn de Amsterdammers naar de achtste plaats geklommen en is het verschil met de degradatiezone, waarin DWS tijdens de winterstop nog bivakkeerde, nu vijf punten. Overigens komen beide ploegen elkaar op 25 februari weer tegen. Dan moet de heenwedstrijd, die DWS in oktober met 3-2 won, in zijn geheel worden overgespeeld omdat El Bakkali vanwege een schorsing niet speelgerechtigd was.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse A.