Nieuwe gezichten in de selectie van DWS (foto: DWS)

DWS verlangt naar de successen van weleer

Ooit was D.W.S. landskampioen van Nederland en kwartfinalist in de Europacup I (Champions League, red.). Ooit was D.W.S. de eerst betalende voetbalclub van Nederland. Ooit…..

Wie Door Wilskracht Sterk opzoekt, komt vooral uit bij oude foto’s, prachtige verhalen uit het verleden. Maar, er is gelukkig nog een heden en toekomst voor de club die zijn roots heeft liggen in de Spaarndammerbuurt van Amsterdam-West.

Nadat het contract tussen Patrick van Leeuwen en DWS in 2023 voortijdig werd opgezegd door de trainer-coach en zijn opvolger Sergio Cameron op zijn beurt de club na één jaar verliet voor DSOV, is het nu aan trainer-coach Ricky Kumar om aan DWS verder te gaan kneden en weer het bolwerk te maken zoals het ooit was. De ex-coach van AMVJ heeft in het verleden bewezen langdurig bij een club te kunnen en willen werken. Zeven seizoenen in Amstelveen en als jeugdopleider een lange periode bij WV-HEDW, heeft zin in zijn DWS-avontuur en houdt zich al breed bezig met de vereniging, die een heel lastige periode kende. ,,DWS heeft vanuit de gemeente een ‘go’ gekregen voor een nieuw clubgebouw. Er is een concreet plan dat staat. De faciliteiten zijn nu niet top, eigenlijk DWS onwaardig, maar er is licht aan het einde van de tunnel en zicht op veel beter”, aldus Kumar begin mei van dit jaar.

Nieuw

De spelersselectie is inmiddels op orde. Zes spelers van AMVJ sloten in het kielzog van Kumar aan bij DWS. Hassan (Buitenveldert), Ruhe (WV-HEDW), Pinas (Jos/Watergraafsmeer), Imasogle (DCG) en Mijnhals (SDZ) komen van Amsterdamse verenigingen. Molema (Fortuna Wormerveer) en Oukhildja (ADO’20) zijn de overige versterkingen. Ook het oefen/ voorbereidingsprogramma bij de Derde klasser klinkt als een klok, waarin elf keer getraind wordt voor de eerste bekerwedstrijd, die eind augustus op de planning staat. De poule-indeling (5 juli) en competitieindeling (9 augustus) worden via deze site gepubliceerd (klik hier)

Ambitie

Nadat het afgelopen seizoen teleurstellend was geëindigd zonder promotie, een spoedige terugkeer naar de tweede klasse was de wens, is het aan Kumar en de zijnen om hoge ogen te gooien en de gekoesterde wens om te zetten in resultaat. De diverse actieve teamuitjes, die eveneens staan gepland in de voorbereiding, moeten Kumar de tools geven om er een (h)echt collectief van te maken.

De oefencampagne van DWS seizoen 2024-2025

Blok 1

  • Dinsdag 23 juli: eerste training blok 1
  • Zaterdag 3 augustus: Olympia Haarlem – DWS (14.00 uur)

Blok 2

  • Dinsdag 13 augustus: eerste training blok 2
  • Donderdag 15 augustus: WV-HEDW (zo.) – DWS (20.30 uur)
  • Dinsdag 20 augustus: DSOV – DWS (20.00 uur)
  • Zaterdag 31 augustus: start KNVB districtsbeker

Selectie DWS seizoen 2024-2025

Redwan Amellal
Aimar Bergraaf
Jeffrey Bok
Zamorano Bourne
Jemaro Breinburg
Jimmy Chapman
Mahmoud Fayek
Melvin Grootfaam
Karim Hassan
Dennis Imasogie
Kyo Jong, de
Benjamin Korley
Tim Kruse
Teddy Mijnals
Joe Molema
Soulaimane Oukhlidja
Touvarno Pinas
Aljo Pinas
Rydell Poepon
Jonathan Robertson
Diorno  Rosheuvel
Fedja Ruhe
Burak Sitil
Ronald Visscher
Chem Zahraoui

Mis niets van het voetbal(club)nieuws in en rondom Amsterdam. Via deze site blijf je ook in de zomerstop op de hoogte.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS