DWS verpletterd door NFC

Voormalig hoofdklasser DWS speelt inmiddels in de derdeklasse.  En ook daar heeft de ploeg van Romeo Lense het moeilijk. Tegen het Amstelveense  NFC, ook een hoofdklasser uit het verleden, werd met maar liefst 0-6. Bij rust was het al 0-5. Ook in deze wedstrijd speelde de wind een grote rol.

NFC begon de wedstrijd met wind in de rug en dat resulteerde al meteen in de eerste minuut in een hachelijk situatie voor het doel van DWS. Een  doelpunt kon slechts voorkomen worden doordat een verdediger van DWS  de bal uit het doel sloeg. De toegekende strafschop werd door Bobbie Uitermarkt onberispelijk ingeschoten 0-1. NFC bleef de bovenliggende partij, hetgeen in de 9e minuut resulteerde in de 0-2. Een vrije trap van Bobbie Uitermarkt werd door Erik van Heuvel mooi dood gemaakt en vervolgens schoof hij de bal bekwaam in de hoek. Het grote verschil in met name de eerste helft,  was  dat NFC collectief sterk speelde en DWS vooral probeerde via individuele acties gevaarlijk te worden. NFC liet ook geen ruimte tussen de linies, waardoor ook vrijwel elke tweede bal voor een van de Amstelvener was. Topscoorder Tarik Bouzir en wederom Bobby Uitermarkt  zorgde voor de 0-3 en 0-4. Het werd zelfs nog 0-5 voor de rust toen Mahir Unver door Bobbie Uitermartk op maat werd bediend en de DWS goalie voor vijfde  keer kansloos liet.

Na de pauze speelde DWS met de stormachtige wind en de regen in de rug, maar de achterhoede NFC kwam desondanks nauwelijks in de problemen.  Pas in de 87ste minuut maakte Erik van den Heuvel met zijn tweede treffer het halve dozijn vol. Trainer Ton Bras jr: “We hadden bij rust wel met 9-0 voor kunnen staan. Deze zege geeft goede moed en laat in ieder geval zien dat we goed de winterstop uit zijn gekomen. Volgende week wordt het ongetwijfeld een ander verhaal als we de derby spelen tegen Sporting Martinus”.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)