DWS verslaat Saenden en krijgt nu beslissingsduel met SDZ om periodetitel

DWS is er in de zondag vierde klasse E net niet in geslaagd om de tweede periode op haar naam te schrijven. De inhaalwedstrijd tegen Saenden werd weliswaar met 1-4 gewonnen maar de ploeg van Guus Uhlenbeek kwam hierdoor een doelpunt tekort voor de periodetitel. Omdat SDZ en DWS een gelijk aantal punten hebben en ook het doelsaldo gelijk is zal een beslissingswedstrijd uitkomst moeten bieden.

DWS speelde een moeizame eerste helft waarin het de Amsterdammers niet lukte om Saenden het vuur aan de schenen te leggen. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en gingen dan ook met een gelijke stand richting de kleedkamers.

Foto peter Seijmour

In het tweede bedrijf van de wedstrijd kwam DWS beter in haar spel en lukte het de uitploeg wel om gevaarlijk te worden voor de goal. Dit resulteerde dan ook in een 0-1 voorsprong dankzij een goal van Delano Patrick. Saenden kwam vervolgens nog wel terug in de wedstrijd (1-1), maar het duurde niet lang voordat DWS opnieuw op voorsprong wist te komen. Ale Prins zorgde voor de 1-2.

Daarna was het hek van de dam en had DWS de wedstrijd volledig in handen. Alex Abrahim zorgde voor de 1-3 en in de slotfase was het Aliou die de eindstand op 1-4 bepaald en hiermee een beslissingswedstrijd in de strijd om de tweede periode wist af te dwingen.

Foto peter Seijmour

Trainer Guus Uhlenbeek erkende na de wedstrijd dat zijn ploeg moeizaam begon maar was blij dat ze de wedstrijd in de tweede helft alsnog naar zich toe had kunnen trekken.
“We begonnen moeizaam en het lukte maar niet om ons spel te spelen. In de tweede helft lukte dit wel en wisten we beter de ruimtes te vinden. Als je dan ook nog op het juiste moment een goal weet te maken is dat helemaal mooi. Dat we nog steeds in de race zijn voor de tweede periode is ook mooi. Maar ik wil gewoon alles winnen en kampioen worden.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de vierde klasse E

Foto’s Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)