DWS-versterking Bobson: “Bepalende speler worden van dit team”

Darryl Bobson maakt sinds dit seizoen deel uit van de spelersselectie van DWS. De middenvelder heeft een verleden in onder meer de jeugdopleidingen van Almere City, Go Ahead Eagles en DHSC Utrecht en bij clubs in Griekenland en Duitsland.

Bobson kwam via voormalig teamgenoten bij DWS terecht en kende de vereniging al goed. “Ik wilde persoonlijk weer graag voetballen en wist dat DWS uitstekend bij me paste”, vertelt de voetballer, die het in de voorbereiding op het nieuwe seizoen goed naar zijn zin heeft. “Vooraf liepen de gesprekken met de club al goed en eigenlijk is alles uitgekomen waarover we het destijds hadden. Ik hoop vooral weer lekker te voetballen, ondanks de coronacrisis.” De rechtspoot merkt dat hij in een goed team is terechtgekomen. “We hebben verschillende kwaliteiten, waaronder veel talenten die het in de toekomst goed gaan doen. Daarnaast beschikken we over een aantal voormalig profvoetballers die deze talenten bij de hand kunnen nemen. Wat dat betreft zijn we in onze selectie op alle niveaus vertegenwoordigd.”

De geboren Amsterdammer moet zelf eveneens een belangrijke rol vervullen. “Ik moet met mijn ervaring een bepalende speler worden van dit team. Het positieve is dat ik van nature al een leider ben die het gewend is om het elftal te coachen, waardoor ik op een natuurlijke manier bezig ben.” Bobson gaat dit seizoen bovendien Europa in, aangezien DWS het hele voetbaljaar meedoet aan een internationaal toernooi. “Het had zeker niet uitgemaakt om naar de vereniging te komen, maar tegelijkertijd is het een mooie kans om het seizoen nog leuker te maken.” Daarnaast hoopt Bobson met DWS goed te presteren. “Mijn doel is om kampioen te worden, maar ik moet de clubs in onze competitie nog leren kennen. Als team zijn we echter niet bang om de strijd met onze concurrenten aan te gaan.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS