Home / Algemeen / DWS verzekert zich van derde plaats

DWS verzekert zich van derde plaats

DWS kan zich alvast opmaken voor de nacompetitie voor promotie. De ploeg van Guus Uhlenbeek is door een 5-2 overwinning op laagvlieger Fortius zeker van de derde plaats in de zondag derde klasse C en kan zich gaan voorbereiden op een mogelijke tweede promotie op rij.

“De nacompetitie was ook ons doel, dus dat is gelukt”, zegt een tevreden Uhlenbeek. “Eigenlijk geen moment kwam de overwinning in gevaar. Wel maakten we het onszelf weer onnodig moeilijk, een beetje het verhaal van dit seizoen.” Zo kwamen de Amsterdammers op eigen veld zelfs van een 1-0 voorsprong (doelpunt van Delano Patrick) op een 1-2 achterstand. Nog voor de rust zorgde Rio Uhlenbeek er met twee treffers voor dat DWS met 3-2 op het scorebord de kleedkamers konden opzoeken.

Na de rust brachten Ilias Latif en Celso Uhlenbeek de thuisploeg in veilige haven, dat in de tweede helft vrij eenvoudig drie punten kon bijschrijven. Nu de prijs gepakt is, kan DWS zich voorbereiden op het toetje. De laatste wedstrijd van de competitie, op bezoek bij VVH/Velserbroek, wordt door Uhlenbeek gebruikt om spelers te sparen. “Een paar jongens staan op scherp, dus ik wil een paar spelers uit de A-junioren de kans geven. Ook met het oog op volgend seizoen.”

Met het veiligstellen van de derde plaats is DWS bovendien zeker van nacompetitievoetbal. Het kan zelf nog de derde periode winnen, of neemt een periodetitel over van de aanstaande kampioen (Bloemendaal of Weesp). Dan zullen de Amsterdammers zich als middelste periodekampioen kwalificeren voor de nacompetitie en wacht in de eerste ronde een confrontatie met de hoogste periodekampioen van de derde klasse D.

“Die clubs (Vriendenschaar, Houten of VVZA, red.) ken ik niet, dus ik weet niet wat ons te wachten staat”, aldus Uhlenbeek. Twee rondes overbruggen en DWS kan volgend seizoen in de tweede klasse spelen. “Als je zo ver komt, wil je die prijs ook pakken en promoveren.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s Felipe Bujan

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend