DWS walst over DCG heen in derby

DWS heeft de kraker met DCG op overtuigende wijze gewonnen: 5-0. Het eerste half uur ging de wedstrijd eigenlijk gelijk op, maar daarna maakte de thuisploeg het verschil.

In de eerste minuten van de wedstrijd kregen beide teams een prima mogelijkheid om de score te openen. Namens DCG schoot Anwar Akrouh net naast, bij DWS deed Darryl Bobson dat. Zo ontstonden er wat kansen over en weer, maar het was DWS dat vanaf de stip op voorsprong kwam. Jason Dasburg werd neergelegd. Het was Rinaigel Ogenio die de 1-0 in de rechter benedenhoek schoot. Ogenio, die zondagmiddag vanuit de spits speelde, was even later wederom dreigend. Net buiten het strafschopgebied werd hij na een goede actie neergelegd door Samir Bouttar. De vrije trap van Milano Koenders werd door Mohammed El Harbouj knap uit de kruising getikt. Vlak voor rust werd het wel 2-0, toen Ogenio een voorzet van Bobson vanaf links kon binnenlopen.

Na rust was de wedstrijd snel gedaan. Een eigen goal betekende de 3-0 en even later kreeg Bouttar ook nog zijn tweede gele kaart, waardoor DCG met tien man kwam te staan en het helemaal een kansloze missie werd. DWS liep vervolgens simpel uit naar 5-0. Eerst maakte Ogenio zijn hattrick compleet, door half zwevend de 4-0 binnen te schieten op aangeven van Philip Milosevic. De laatste goal kwam op naam van Mehmet Karaca, die zijn rentree maakte. Daarna deed DWS het wat rustiger aan, het hoefde immers ook niet meer. DCG was niet bij machte om de stand wat draaglijker te maken.

Voor DCG blijven de teleurstellingen zich maar opstapelen, de ploeg van Senel Cebar staat na 4 duels pas op één punt: “We zijn gewoon niet goed genoeg op dit moment”, was de korte conclusie van de trainer achteraf. “Natuurlijk kijk ik ook in de spiegel, of ik zelf dingen niet goed doe. Maar ik ga niet zomaar opgeven. We hebben op dit moment een overwinning nodig, om weer vertrouwen te krijgen.”

Bij DWS zal dat vertrouwen er zeker zijn. Vorige week speelde het in Weesp bijzonder zwak, maar de zeven positiewisselingen pakten tegen DCG goed uit: “We kozen bijvoorbeeld voor Rinaigel Ogenio in de spits en Milano Koenders vanaf de zijkant, in plaats van vanaf het middenveld. Dat soort dingen pakten goed uit, met drie goals voor Rinaigel bijvoorbeeld”, aldus een tevreden Patrick van Leeuwen na afloop.