DWS zakt steeds verder weg

Het roemruchte DWS, nog niet zo heel lang geleden actief in de hoofdklasse, dreigt af te zakken naar de vierde klasse. De thuiswedstrijd tegen Sporting Martinus werd met 1-3 verloren. De ploeg van Romeo Lensa staat nu vast op de laatste plaats en staat met nog vier wedstrijden te gaan nu al vier punten achter op een plek in de nacompetitie.

Het oogt allemaal wat troosteloos op Sportpark Spieringhorn. Vooral op een regenachtige tweede Paasdag. Een handje vol toeschouwers, voornamelijk uit Amstelveen, heeft de moeite genomen om de voormalig profclub te bezoeken.  De wedstrijd is ook niet om aan te zien. DWS is onmachtig en kijkt al na zes minuten tegen een 0-1 achterstand aan door een doelpunt van Mounir Ghannoun. De ambiance wordt nog treuriger als het harder gaat regenen. Even lijkt de zon te gaan schijnen als de thuisploeg na een half uur spelen op gelijke hoogte komt. Het is maar va korte duur. Robin Meerhoff stift vanaf de zestienmeterlijn heel gevoelig de 1-2 binnen. Het was pas de tweede scoringsmogelijkheid voor de ploeg van Rob Wever.

De tweede helft zakt het spel helemaal naar een bedroevend niveau. Beide ploegen willen wel maar lijken niet te kunnen. De zege van Martinus komt geen moment in gevaar. Ghannoun raakt nog de binnenkant van de paal en tien minuten voor tijd beslist Delleman de wedstrijd, 1-3.

 

Voor DWS lijkt het aftellen tot de degradatie een feit is. Bij de club gaan ze er misschoen wel vanuit dat ze volgende seizoen zullen fuseren met hoofdklasser Chabab. Die geruchten worden steeds sterker. Toen een andere Amsterdamse club naar de kantine van DWS belde om naar de uitslag te vragen kregen zij als antwoord dat de nederlaag helemaal niet uitmaakt omdat ze toch gaan fuseren met Chabab.

De komende week meer hierover op deze site.

Foto’s Alex van Elven (www.martinianen.nl)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)