DWV begint met nederlaag

DWV is de strijd om handhaving in de eerste klasser begonnen met een 1-0 nederlaag tegen De Foresters. De ploeg van Leeroy Echteld krijgt aanstaande zondag de kans om de achterstand goed te maken. Het enige doelpunt viel twintig minute voor tijd door Bert Inecia.

DWV begon zeer fel aan de wedstrijd en wilde duidelijk snel zaken doen. In de meeste gevallen wist de verdediging van De Foresters overeind te blijven, maar toch had DWV bijna de gewenste vroege voorsprong, toen een verdedigende kopbal te zacht was en Tijs Laagland een DWV’er op zich af zag komen. Gelukkig besloot de tegenstander om opzichtig voor een penalty te gaan, waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan affluiten voor een schwalbe.

20052013 Foresters-DWV 2

Geluk voor De Foresters, want het had ook een rode kaart en een penalty kunnen ‘kosten’. In het vervolg van de eerste helft wist De Foresters steeds beter uit de verf te komen en waren er mogelijkheden op de 1-0. Een vrije trap van Jeffrey Klijbroek spatte uiteen op de lat. Aan de andere kant was er opnieuw een foutje in de verdediging, maar ook deze keer wist DWV de eenvoudig verkregen vrije gang naar het doel niet om te zetten in een doelpunt.

20052013 Leroy Echteld

In de tweede helft werd de thuisploeg sterker en sterker. DWV kon de bal niet meer goed rond laten gaan en zag De Foresters bij balverlies zo veel strijd leveren, dat de bal vaak snel weer terug was bij de Egels. In de 70e minuuut kwam de beloning voor De Foresters, toen een fraaie aanval prima werd afgerond door Bert Inecia: 1-0.

20052013 Foresters-DWV 3

Daarna waren er  mogelijkheden op meer, maar was er zeker ook opluchting toen DWV zich diep in blessuretijd geen raad wist met een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De Foresters reizen zondag met veel vertrouwen af naar Amsterdam Noord, waar een gelijkspel dus al genoeg is om door te gaan naar de volgende ronde.