DWV door verlies in gevarenzone

DWV heeft zich vandaag niet aan de gevarenzone kunnen onttrekken. Thuis tegen DEM werd er met 1-2 verloren en dus moet de ploeg van Stefan Matthaei nog alle zeilen bijzetten om uit de nacompetitie te blijven.

DWV had een goede slag kunnen slaan vandaag, maar de Amsterdammers begonnen verassend slap aan de wedstrijd. DEM daarentegen kwam wel goed uit de startblokken en nam meteen het initiatief. Na zes minuten keek DWV al tegen een achterstand van 0-1 aan en in de 20ste minuut werd het zelfs 0-2 na een misverstand in de verdediging, waar keeper Jordy Heimens nog wel kon redden in eerste instantie, maar in tweede instantie de bal achter zich zag verdwijnen. Voor de rust mocht DWV nog blij zijn dat hun keeper wel scherp was, want anders had de schade onherstelbaar geweest.

In de tweede helft een ander beeld. Na wat omzettingen in de rust kwam DWV beter in het spel en kon de aanval gaan zoeken. De lopende mensen van DEM werden beter opgevangen en halverwege de tweede helft kon Achie Baghouz de aansluitingstreffer maken na een pas van Sander Rigter. 1-2. Daarna nog een slotoffensief van de Amsterdammers, maar grens en scheidsrechter wilden niet meewerken en kende DWV geen strafschop toe toen een speler van DEM hands maakte in de muur en werd een grote kans onterecht afgevlagd wegens buitenspel. Een gelijkspel had op basis van de tweede helft misschien terecht geweest, maar daar heeft DWV helemaal niets aan nu. Volgende week wacht de onvervalste klassieker tegen De Dijk en daar zal scherp begonnen moeten worden, wil DWV het zichzelf niet erg lastig gaan maken.

Trainer Stefan Matthaei beaamt dit.
Matthaei:’Het was een slap begin en pas in de tweede helft heb ik genoten van ons spel. Jammer dat we geen beloning kregen, het zat er wel in. Volgende week inderdaad een beladen wedstrijd, dan moeten we er staan’.

Matthaei neemt na dit seizoen afscheid van het trainerschap, hij stopt ermee.
Matthaei:’Dat besluit had ik al eerder genomen. Ik erger me soms aan de instelling van de spelers tegenwoordig. Lage trainingsopkomst, weinig vechtersmentaliteit, ik ben van een andere generatie geloof ik. Ik ga ook meer tijd aan mijn gezin besteden en misschien zelf wel weer tegen een balletje trappen. Wel op laag niveau hoor.’

In zondag 1A is nog niets beslist dus. DWV zal moeten vechten om erin te blijven.