DWV en Uitgeest delen de punten

Op een ijskoud Sportpark Elzenhagen troffen de nummers 14 en 9 uit de 1e klasse A elkaar. Voor Uitgeest lijkt het seizoen uit te gaan als een nachtkaars. Voor de noord-Amsterdammers volgen minimaal tien finales om het 1e klasseschap direct of via de nacompetitie alsnog te behouden. Niet meer dan 80 toeschouwers hadden de moeite genomen om de kou te trotseren en deze probeerden zo beschut mogelijk te gaan staan om zo min mogelijk last te hebben van de ijskoude oostenwind die bij tijd en wijle hard over het sportpark waaide

Direct na het beginsignaal van arbiter Akkerman zochten beide teams de aanval om zo snel mogelijk de openingstreffer te forceren. DWV werd twee maal dreigend doordat de rappe Ben Ebu-Mordi de diepte in werd gestuurd, aan de andere kant schoof Uitgeest verderdiger Pander van den Helder een aantal malen mee naar voren wat voor wat verwarring zorgde in de DWV defensie maar beide doelwachters Martin en Alders werden nooit echt getest. Totdat er in de 21e minuut plotsklaps leven in de brouwerij kwam. Knullig balverlies van de thuisploeg bracht de bal in het strafschopgebied van DWV waar de bal in drievoud en met kunst en vliegwerk niet uit verwijderd kon worden. Bij de verre paal kwam het leer voor de wederom mee opgekomen van den Helder die vervolgens met een bekeken schot de bal achter de kansloze Martin in de verre hoek schoot. Direct na de 0-1 leek de ploeg van Leeroy Echteld rijp voor de slacht want meerdere keren kwamen de Uitgeesters goed door de DWV defensie heen. Echter in de eindpass miste de precisie waardoor Gregory Martin niet echt meer in de problemen kwam. Met deze stand zochten beide teams de warme kleedkamers op na iets meer dan 45 minuten.

24032013 DWVUIT 2

Met Sander Rigter in de ploeg voor Kemal Gezer zochten de DWV-ers direct na rust met frisse moed weer de aanval om de gelijkmaker aan te tekenen. Invaller Rigter kwam al snel na rust goed door over de rechterflank alwaar hij Uitgeest verdediger de Jong te slim af was. Hij kwam in scoringspositie maar schoof de bal voor het doel van Alders langs en ook de in glijdende el Aamrani kon deze goede mogelijkheid niet tot doelpunt promoveren. DWV bleef hartstochtelijk de aanval zoeken maar gaf hierdoor ook ruimte weg waardoor de counter van Uitgeest keer op keer dreigend bleef. Na iets meer dan een kwartier in het tweede bedrijf had het duel definitief beslist kunnen worden maar van dichtbij schoof Smit de bal langs DWV doelman Martin. Deze zag zich op zijn beurt gelukkig geholpen door de paal waardoor de 0-2 uitbleef. In de tegenaanval draaide de DWV-ers het duel helemaal om want in plaats van op een onmogelijke achterstand te komen stond ineens de gelijkmaker op het scorebord. Via de linker kant was het wederom Ebu-Mordi die voor alles en iedereen te snel was. Zijn voorzet was afgemeten en kwam bij Quinten Bagwandin terecht die niet twijfelde en hard in schoot. Ook hij zag zijn schot op de paal terecht komen maar dit keer schoot de bal terug op het achterhoofd van de vallende Uitgeest doelman Alders waarna de bal alsnog in het doel terecht kwam. Zodoende was het na 61 minuten weer 1-1 en konden beide teams opnieuw beginnen.

24032013 DWVUIT 3

Bij de gastheren werden Plange en Darnley als verse krachten in gebracht in een poging de zege binnen te slepen. Bij Uitgeest kwamen Koedijk en Hollenberg binnen de lijnen. Ondanks diverse plaagstootjes over en weer werd het nooit meer echt dreigend voor beide doelen. Plange leek twee keer dreigend te worden maar kreeg de bal even zoveel keer niet onder controle, aan de andere kant scoorde van Boxel tien minuten voor tijd de 1-2 maar de speler van wie hij de bal kreeg was al eerder afgevlagd voor buitenspel waardoor deze treffer niet door ging. In blessuretijd mocht DWV het nog een keer proberen toen er op 18 meter van het Uitgeest doel een overtreding werd gemaakt op Plange. De toegewezen vrije trap werd door linksachter Joel Gemin echter hoog over geschoten zodat ook deze kans verloren ging. Direct hierna klonk het eindsignaal en was vooral DWV geen stap verder gekomen maar door de uitslagen op de andere velden ook niet verder achterop geraakt. Dat was een meevaller na een vermakelijke maar niet hoogstaande wedstrijd tijdens dat wat hopelijk de laatste winterdag was.

Verslag: Remco van Twiller
Foto’s John Beckman

24032013 DWVUIT 4

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)