DWV en Volewijckers ontmoeten elkaar bij Buiksloot

De traditionele nieuwjaarswedstrijd van Buiksloot op sportpark Buiksloterbanne zondagmiddag tussen oud-DWV en oud-De Volewijckers was weer een leuk samenkomen tussen deze clubs uit een mooi verleden.

Oud-DWV ging er met 5-4 zege vandoor maar dat was niet het belangrijkste, de score maakte niet zoveel uit. Beiden teams hadden er zin in onder leiding van betaald (!) voetbal scheidsrechter Tom van Sichem en het redelijke opgekomen publiek kreeg een prima partij van de ‘oud vedetten’ voorgeschoteld.

De spieren waren wat strammer, de conditie wat minder, hier en daar een wat dikke buik het mocht de pret niet drukken want de bal ging uitstekend rond. Door doelpunten van Donny Geel, Johan Jensch en Paul Reumer nam oud-DWV een 3-0 voorsprong, maar nog voor rust kwam oud-Volewijckers terug op 3-2 door doelpunten van Regilio Meza en Paul Michielsen.

04012015 Volewijckers

Na rust liep de score gelijk op tot uiteindelijk 5-4 voor de geel-zwarten. De doelpunten in de tweede helft kwamen voor oud DWV andermaal van Donny Geel en Adil Jamal en voor oud-Volewijckers van Scotti de Leeuw en Alex Blanker. Zo sloten beide teams een leuke wedstrijd af en konden de spelers en aanhang van fusieclub Buiksloot zich opmaken voor de nieuwjaarsreceptie, het roemruchte verleden van beide clubs koesteren en klinken op de toekomst.

Verslag Peter Oud
Foto’s Eelko Bouma

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)