DWV heeft nieuwe trainer

Na het treurige overlijden van Kees Guijt drie weken geleden is het bestuur van DWV op zoek gegaan naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen. Afgelopen maandag is deze gevonden in de persoon van Peter de Graaf. Geen onbekende op sportpark Elzenhagen, omdat hij daar in de jaren 70 en 80 vele wedstrijden voor DWV 1 speelde. Maar ook buiten DWV heeft Peter de Graaf van zich laten spreken, zo promoveerde hij vorig jaar met Purmersteijn naar de hoofdklasse zondag. Na dit huzarenstuk (een zeer lange nacompetitie) nam Peter de Graaf een jaartje vrijaf en nu gaat hij dus aan de slag bij DWV.

DWV staat momenteel redelijk veilig in de zondag eerste klasse A, hoewel er nog wel een paar punten behaald dienen te worden. We vroegen Peter de Graaf om een reactie.

Hoe kom je bij DWV?
De Graaf:’Ik ken de club al heel lang, ik heb er zelf gespeeld. Na het overlijden van Kees Guijt ben ik in gesprek geraakt en zo is alles tot stand gekomen. Ik was ook al benaderd door een andere club, maar dat is nu van de baan’.

Je had een jaartje vrijaf genomen van het voetbal?
De Graaf:’Na 8 ½ jaar Purmersteijn ben ik er even mee opgehouden. Tijd genomen voor andere dingen. Zo heb ik twee wedstrijden van Barcelona bezocht het laatste jaar, daar kom je anders niet aan toe.’

Wat verwacht je van volgend jaar?
De Graaf:’Ik weet het nog niet. Het is allemaal erg kort dag en ik moet eens rustig gaan inventariseren. Ik heb wel wat wedstrijden gezien in de eerste klasse A, dus ik weet wel een beetje hoe het er daar aan toe gaat. En DWV speelt nog een paar wedstrijden, dus daar ga ik wel kijken.’

Neem je nog spelers mee?
De Graaf:’Nou, niet van Purmersteijn in ieder geval, daar heb ik altijd met plezier gewerkt, dus dat zou niet fair zijn. Ik ga wel een paar andere jongens benaderen, maar ik weet nog niet of die komen.’

Peter de Graaf keert dus terug op het oude nest, waar hij zoveel wedstrijden speelde. Voorlopig er van uitgaande dat DWV ook volgend jaar in de eerste klasse speelt.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)