Echteld verwacht een overwinning voor DWV

DWV houdt hoop met een punt

De strijd tegen degradatie in de zondagse eerste klasse A wordt met de week heviger. DWV speelde thuis met 1-1 gelijk tegen DEM. Concurrent IJVV wist wel te winnen van Pancratius, waardoor het de Amsterdammers passeert op de ranglijst. Met nog twee wedstrijden te gaan staat DWV 13e en voorlaatste, één punt achter de IJsselsteiners. Dat is over twee weken niet genoeg voor handhaving.

De ploeg van Leeroy Echteld (foto) laat in de eerste helft  op  Sportpark Elzenhagen zien waar het dit hele seizoen al aan schort: het maken van doelpunten.  Het duel is drie minuten oud als Benjamin Ebu-Mordi en Quinton Bhagwandin een combinatie opzetten op de helft van DEM. Deze laatste stuurt Kobina Plange alleen op de Beverwijkse goalie af. Mike van Vliet maakt zijn doel echter goed klein en stopt de inzet van de rechtsbuiten. De rebound gaat ook voorlangs. Vijf minuten later slaat de uitploeg uit het niets wél toe, als Thom de Vries de snelle Ruud Nooij lanceert. Diens schot wordt eerst nog gepareerd door doelman Mohammed Ouboumaine, maar Roel Pitstra is alert en tikt van dichtbij de rebound binnen. DWV laat het niet op zich zitten en blijft aan de hand van de wendbare middenvelders Omar El Aamrani en Bhagwandin de diepte zoeken. Eerst ziet Ebu-Mordi zijn voorzet door Plange gemist worden, maar even later zet Bhagwandin met een knappe lichaamsschijnbeweging aan de linkerkant de Beverwijkse verdediging in het hemd.  Zijn gelepelde voorzet wordt van dichtbij ingekopt door Ebu-Mordi: 1-1. In de resterende twintig minuten houdt DWV enige controle. De bezoekers spelen wel verzorgd, maar krijgen geen echt grote kansen.

Na de rust blijft DWV dreigend. Van Vliet moet namens DEM eerst nog een voorzet van Plange onderscheppen, waarna de ploeg zelf de grootste kans op de zege krijgt. De Vries en spits Erik Lensen vinden elkaar op de linkerflank. Een voorzet van Lensen belandt via de kluts weer bij De Vries. Van dichtbij schiet de Beverwijker echter hoog over. Uit een soortgelijke situatie aan de andere kant stuit de mee opgekomen back Joel Gemin op de DEM-keeper.  Beide ploegen knokken voor de zege, maar komen daar op de zware grasmat in de laatste twintig minuten niet echt meer bij in de buurt. Bij DWV vloeien de krachten langzaam weg en verder dan een kopbal  van invaller Sander Rigter in de handen van Van Vliet komt de ploeg niet. Kort voor tijd valt uitblinker Plange ook nog eens geblesseerd uit. Na een ongelukkige botsing schiet zijn arm uit de kom. Echteld verwacht de rechtsbuiten over twee weken weer op te kunnen stellen.

De coach van DWV is tevreden over de vechtlust van zijn spelers. “We krijgen wekelijks klappen, maar toch leven we nog. Ook vandaag komen we weer na een achterstand terug. Daarvoor verdienen we een compliment.” Toen Echteld in januari aantrad bij DWV, stond de ploeg nog laatste. “De jongens zijn fitter dan toen ik begon. Ook zijn we nu meer een team. Dat kansen missen blijft echter ons probleem. Vandaag begonnen we ook goed, met twee á drie kansen.” Over mogelijke degradatie wil Echteld nog niet beginnen. Over twee weken wordt deze strijd beslist, als DWV thuis nummer elf Purmersteijn ontmoet, en VVIJ het opneemt tegen hekkensluiter Blauw-Wit. Na dit seizoen degraderen twee clubs uit de eerste klasse. De nummers elf en twaalf spelen nacompetitie.