Home / Algemeen / DWV in zee met Echteld

DWV in zee met Echteld

Leeroy Echteld is met onmiddellijke ingang de nieuwe trainer van zondag eerste klasser DWV. Echteld volgt daar mee de onlangs opgestapte Peter de Graaf op. Echteld en DWV kwam een contract overeen tot aan het eind van het seizoen met ene optie voor komend seizoen.

Beide partijen zullen morgen (maandag) verder praten om de laatste details in te vullen. De  gesprekken zullen dan met name gaan over de optie voor volgend seizoen. Echteld: “Ik wil graag ook volgend seizoen de trainer van DWV zijn. Daar moeten we het nog even over hebben met elkaar.”  Technisch verantwoordelijke bij DWV, Sirik Goeman, laat weten dat er inderdaad een optie is voor het komende seizoen maar dat er nog enige details besproken moeten worden.

De 44-jarige oefenmeester kwam in beeld bij DWV omdat er vanuit de spelersgroep geluiden opkwamen om met hem te willen werken. Met veel spelers werkte Echteld een paar jaar geleden samen bij Blauw Wit.  Echteld: “Verschillende spelers hebben zich hard gemaakt voor mijn komst maar er zijn natuurlijk voldoende spelers waar ik niet mee gewerkt heb. Echteld: “Het is fijn om weer met elkaar te werken maar iedereen begint wel op nul. Ik heb een week de tijd om ze klaar te stomen voor het duel met Hercules. Dat is erg kort maar we zullen er moeten staan.”

DWV staat momenteel op de laatste plaats met zeven punten maar de achterstand op een veilige, tiende, plaatst bedraagt slechts vier punten. Echteld: “Ik ga er vanuit dat we het halen maar veel zal afhangen van de eerste weken pas daarna kan ik het beter inschatten. Er moet weer wat geloof terug komen bij de spelers want momenteel staan ze er niet goed op.”

Echteld zag DWV vanmiddag met 4-2 van vierde klasser Arsenal. “Ze ogen niet fris maar ze hebben ook een paar weken niets gedaan. Toch zie ik genoeg kwaliteit in de groep. Ze moeten er gewoon wat meer in geloven.”

De voormalig betaald voetballer van ondermeer Heerenveen, Cannes en AZ, heeft precies een week, en dus maar twee trainingen, om zijn elftal neer te zetten voor de ontmoeting volgende week zondag in Amsterdam-Noord tegen Hercules. Naast zijn werkzaamheden voor DWV zal hij ook actief blijven bij Zeeburgia waar hij de D1 en het tweede team onder zijn hoede heeft. De coaching bij Zeeburgia zal hij echter moeten laten schieten.

Foto: website SC Heerenveen

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)