DWV moet winnen van Purmersteijn

Het belooft een ongelofelijk spannende dag te worden voor de ploegen die strijden tegen degradatie in de zondag eerste klasse A. Met VVIJ, FC Blauw-Wit Amsterdam en DWV op 20 punten en Purmersteijn op 22 punten na 25 wedstrijden is er nog niets beslist onderin. Daarbij komt nog dat de teams in een onderling duel gaan uitmaken welke twee rechtstreeks zullen degraderen. FC Blauw-Wit Amsterdam greep afgelopen zondag haar laatste kans om nog kans te maken op een promotie/degradatie plek door thuis met 5-3 te winnen van Stormvogels. De mannen van Jack de Gier moeten op bezoek bij VVIJ opnieuw de punten binnenslepen om directe degradatie te voorkomen. Verder krijgt DWV thuis de mogelijkheid om de achterstand op Purmersteijn goed te maken. De twee ploegen die directe degradatie weten te voorkomen op zondag 12 mei, moeten zich daarna via de nacompetitie proberen te handhaven in de zondag eerste klasse A. Het Amsterdamsche Voetbal blikt vooruit op de confrontatie tussen DWV en Purmersteijn en sprak met beide trainers. Als eerste aan het woord: Leeroy Echteld van DWV.

DWV-Blauw Wit eerder dit jaar.
DWV-Blauw Wit eerder dit jaar.

Op de vraag of DWV al nerveus was voor de wedstrijd tegen Purmersteijn zei Echteld dat zijn ploeg nog bezig was met herstel van de wedstrijd van afgelopen weekend (2-2 gelijkspel tegen Hercules). Echteld: ‘We hebben op dit moment nog niet te maken met spanning voor de wedstrijd zondag tegen Purmersteijn. Die wedstrijd heeft er goed ingehakt bij de spelers. Dinsdag hadden we een hersteltraining en ik heb de jongens donderdag vrijaf gegeven. Vrijdag pakken we het weer op.’ Vanaf dat moment lijkt de focus vol op Purmersteijn te liggen. Echteld moet nog wel wat sleutelen aan zijn elftal. ‘Ik heb te maken met een paar schorsingen, daar heb ik wel last van. De opstelling zal op een paar plaatsten wijzigen. Maar ik geloof zeker dat we dit moeten kunnen opvangen met de spelers die wel kunnen spelen’, aldus een vastberaden Echteld.

Echteld verwacht een overwinning voor DWV
Echteld verwacht een overwinning voor DWV

Kijkend naar de wedstrijd zelf verwacht Echteld eenzelfde soort partij als de eerdere ontmoeting, die pas een aantal weken geleden gespeeld werd. Toen de teams eind februari voor het eerst tegenover elkaar zouden staan, werd het veld op het laatste moment afgekeurd door de scheidsrechter, tot verbazing van zowel Purmersteijn als DWV. Echteld  zegt dat hij verwacht dat hij eenzelfde soort wedstrijd verwacht als de eerste confrontatie tussen beide ploegen . Echteld: ’Ik denk dat er wederom een hoop strijd aan te pas komt. Beide ploegen zijn gelijkwaardig aan elkaar.’ Na de 1-2 uitoverwinning destijds verwacht de trainer van DWV wel dat zijn ploeg deze zondag opnieuw als winnaar uit de strijd zal komen. ‘Ik ga er vanuit dat we winnen, we kunnen simpelweg niet anders. Dat zal dan betekenen dat we ons via de nacompetitie veilig moeten spelen.’

De wedstrijd tussen DWV en Purmersteijn zal  zondag 12 mei om 14:00 uur aanvangen op sportpark Elzenhagen. Later op de dag de visie van Purmersteijn trainer Constantijn Schouten op de wedstrijd.
Foto slideshow: DWV-Zeeburgia eerder dit jaar.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!