Home / Algemeen / DWV – Pancratius

DWV – Pancratius

De wedstrijd van de week is deze week DWV – Pancratius. Het Amsterdamsche Voetbal zal een samenvatting maken van deze wedstrijd in de zondag 1e klasse A. Na de wedstrijd zullen spelers en trainers met ons terug blikken.

Er staat heel wat historie op het veld zondag. DWV vierde eerder dit jaar het honderd jarige bestaan, maar ook Pancratius gaat al een tijdje mee. De club werd opgericht in 1930. Daarnaast is trainer Ton Pronk van Pancratius op zichzelf al voetbalhistoricus en al jaren verbonden met het Amsterdamse voetbal. Historie telt zondag echter niet. Beide clubs zullen gebrand zijn op een goede competitiestart. Pancratius heeft de laatste jaren de beste statistieken. De onderlinge ontmoeting in 2011 eindigde in 1-1. Een jaar eerder won Pancratius met 2-4.

Trainer Peter de Graaf van DWV heeft al duidelijk laten weten wat de ambities van de club zijn dit jaar. Hij wil een goede middenmotor zijn. Hij vindt niet dat hij een elftal heeft om bovenin mee te draaien. De middenmoot is precies waar Pancratius vorig jaar eindigde, maar dan in de zondag eerste klasse B. Het belooft dus een zeer spannende wedstrijd te worden.

De Amsterdamse voetballiefhebber is zondag welkom op Sportpark Elzenhage. Aanvang wedstrijd 14.00u.

Deze wedstrijd van de week wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)