Foto John Beckman: DWV start de nacompetitie met een uitwedstrijd tegen De Foresters

DWV redt zich voorlopig, Purmersteijn degradeert naar 2e klasse

DWV heeft op de laatste speeldag van de competitie alsnog voor een stunt gezorgd door niet rechtstreeks te degraderen. Door een dik verdiende 3-1 zege op mede- degradatiekandidaat Purmersteijn mag de ploeg van trainer Leeroy Echteld alsnog nacompetitie spelen. Een laatste kans om via de zijdeur in de eerste klasse te blijven. Voor Purmersteijn zit het erop. Was men vol vertrouwen naar sportpark Elzenhagen afgereisd.

Na afloop heerste er ongeloof en verdriet bij de meegereisde supporters met de conclusie dat men volgend seizoen in de tweede klasse gaat spelen. Nauwelijks te geloven. Omdat vorig seizoen de hoofdklasse nog het domein was waaruit Purmersteijn ook degradeerde. Een puntje was voldoende geweest om nacompetitie te spelen maar zover reikte het scenario niet. Zonder enige bezieling zakte de ploeg van trainer Constantijn Schouten door het ijs met de wetenschap dat een slecht seizoen roemloos werd afgesloten met degradatie waar binnen de club niemand rekening mee had gehouden.

Foto Rob Beense; Vreugde en verdriet ligt dicht bij elkaar
Foto Rob Beense; Vreugde en verdriet ligt dicht bij elkaar

Bij DWV had niemand rekening gehouden dat er nog een laatste strohalm zou zijn om ook het nieuwe seizoen in de eerste klasse te spelen. Een wens die wel degelijk aanwezig was om de fusie met De Volewijckers tot een sportief succes te maken. Want degradatie past niet in het plaatje van de fusie waar alleen de naam nog een obstakel lijkt te zijn. DWV  mag de komende weken proberen om in de eerste klasse te blijven door de nacompetitie goed door te komen. Een loodzware opgave die met de instelling als tegen Purmersteijn haalbaar is. De ploeg van Echteld speelde gedreven, bij vlagen hartverwarmend met veel inzet en strijd.

Foto John Beckman: Beide teams gaven alles om de nacompetitie te ontlopen
Foto John Beckman: Beide teams gaven alles om de nacompetitie te ontlopen

Belangrijke details om in de nacompetitie te overleven. Daar al het voornamelijk op aankomen dat men bij de les blijft en geen instelling toont waar Purmersteijn mee te maken had. Geen goed voetbal, te weinig strijd, veel verkeerde passes, geen goed positiespel, maar bovenal geen visie hebben hoe voetbal gespeeld moet worden. Eerste vereiste is dan ook: als je de bal niet beheerst, beheers je ook het spelletje niet. De meeste spelers hadden oorlog met de bal. Purmersteijn presteerde ver beneden de maat en liet het initiatief grotendeels aan DWV dat zich kapot werkte met als absolute uitblinker: keeper Mohammed Ouboumalne. Met zijn bijna 45-jaar was hij het voor-en-boegbeeld van de Noordamsterdammers. Betrouwbaar, een persoonlijkheid in het doel, maar bovenal rustgevend, zijn spelers aanmanend om niet het hoofd te verliezen als er dreiging was.

 

Fot Rob Beense: DWV gata de nacompetitie en speelt daarin tegen Foresters
Fot Rob Beense: DWV gata de nacompetitie en speelt daarin tegen Foresters

Op de vraag hoe hij de wedstrijd beleefd had was hij duidelijk. ,,Wel een beetje nerveus omdat we vandaag gewoon moesten winnen. Gelukkig hebben we de punten gepakt. Ik vond het een terechte overwinning omdat we de betere ploeg waren. Ik ben bijna 45-jaar maar sta nog steeds met veel plezier in het doel. Het is jammer dat we het afgelopen seizoen zoveel pech hebben gehad. Steeds in de laatste minuten van de wedstrijd moesten we de punten inleveren. Vandaag niet en stond het vast dat wij de punten zouden pakken. Het vertrouwen is er om de nacompetitie succesvol af te sluiten, al zal het niet makkelijk worden’’, meende good-old ‘Oubou’ die straks als een van de beste Amsterdamse amateur keepers de boeken ingaat.

Foto John Beckman
Foto John Beckman

Over de gehele wedstrijd genomen was DWV de betere ploeg. Het had het meeste initiatief, kreeg de meeste kansen en zorgde ervoor dat Purmersteijn nauwelijks gevaarlijk kon worden. De beginfase gaf twee ploegen te zien die nauwelijks voor elkaar onderdeden. Gaandeweg werd DWV sterker en kreeg wat mogelijkheden om Purmersteijn op achterstand te zetten. In de 25-ste minuut was het zover en kon Omar El Aamrani uit een prima voorzet over rechts van dichtbij inschieten: 1-0.

Foto Rob Beense
Foto Rob Beense

DWV drukte door en kon na ruim een half uur spelen op 2-0 komen via een schitterende kopbal van Rodger Monk. DWV behield het initiatief maar kon pas in de tweede helft dit voordeel uitdrukken in de laatste speelminuten. Na de wissel carrousel aan beide zijden kon invaller Quinton Bhagwandin voor 3-0 zorgen door de bal in het lege doel te schuiven. In de 85-ste minuut volgde er nog een strafschop voor Purmersteijn die door Daniel Schermer onberispelijk werd ingeschoten: 3-1. Na het laatste fluitsignaal van arbiter Wateler volgde de ontlading bij DWV toen men hoorde dat men niet rechtstreeks gedegradeerd was. Purmersteijn en FC Blauw-Wit/A waren het kind van de rekening geworden en belandde DWV alsnog in de nacompetitie.

verslag Freek Louis
Foto’s Rob Beense en John Beckman

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!