DWV schenkt Guijt overwinning

Mocht er een hiernamaals bestaan dan zal Kees Guijt daar nu toch wel een kleine glimlach vertonen. Zijn jongens wonnen vanmiddag met 1-0 van ZAP in de zondag eerste klasse A. Dit deden zij door strijd, passie, werklust en misschien toch wel wat emotie. Tijdens de wedstrijd kon iedereen zich nog inhouden, maar na afloop liet menig speler zijn tranen de vrije loop. Er kon geen twijfel over bestaan, deze overwinning werd opgedragen aan hun overleden coach Kees Guijt.

Het was een bewogen week op sportpark Elzenhagen en toch was niemand echt verbaasd dat er vandaag gevoetbald moest worden. Spelers en bestuur weten dat de KNVB het programma gelijk wil trekken en misschien was het ook wel goed om weer op het veld te staan na alles wat er gebeurd is.

Onder leiding van Stefan Matthei begon DWV dus thuis tegen ZAP. De minuut stilte was indrukwekkend, daarna ging de bal rollen. DWV wilde de wedstrijd in handen nemen, maar had moeite met de uitvallen van ZAP. Er ontstond al snel een middenveldgevecht, waar DWV aanvoerder Ozgur Alpaslan zich aan wist te ontworstelen. Tot twee keer toe werd hij hard neergehaald, resulterend in twee gele kaarten voor ZAP. Gedurende de wedstrijd werd er nog een handvol gele kaarten getrokken door een iets warrend leidende scheidsrechter. ZAP kreeg de eerste echte kans toen Melvin Robert de bal van dichtbij inschoot. DWV-verdediger  Mouad ben Chekh kon de bal echter van de doellijn halen. DWV drong wel aan en spits Koen van Haaren werd wel aangespeeld, maar tot echte kansen leidde dit voor rust niet. 0-0 was dan ook de ruststand.

Na rust werd DWV de bovenliggende partij. Middenvelder Adil Jamal begon zijn draai beter te vinden en het vijandelijke doel kwam steeds dichterbij. Een kwartier na rust werd de wedstrijd opengebroken. De sterke Kobina Plange kreeg de bal op links en worstelde zich langs de achterlijn de zestien meter in. Hij kon afspelen, maar trok naar binnen en werkte zelf af 1-0. De ontlading was groot en de spelers vierde de goal gezamenlijk met de begeleiding.

Het resterende deel van de wedstrijd probeerde ZAP de gelijkmaker te forceren. ZAP speler Malvin Robert nam hierin het voortouw.  Een uitstekend keepende Jordy Heimens van DWV liet dit echter niet toe. Uit de omschakeling kreeg DWV ook de kans om vroegtijdig de wedstrijd te beslissen, maar ook dit lukte niet, zodat het tot het einde spannend bleef. Het bevrijdende eindsignaal maakte veel los. De overwinning was binnen, maar het besef van de afgelopen week drong ook door. Betraande spelers verlieten het veld. Blij met de overwinning, maar verdrietig door het verlies van hun trainer.

Coach Stefan Matthei beaamde dit na afloop:
‘Het is ongelooflijk goed hoe de spelers deze wedstrijd hebben opgepakt. Het was een verschrikkelijke week, maar we hebben gevochten. De inzet was fantastisch, maar de ontlading zegt ook veel. In de eerste helft hadden we moeite met de organisatie, ik had een paar spelers op een andere plek gezet. In de tweede helft ging het beter. Nogmaals,  ik kan de spelers alleen maar een compliment geven voor hun instelling. Dat de emoties na de wedstrijd zo groot zijn, is prima te begrijpen.’

Bij DWV was iedereen blij met de overwinning, hoewel er ook een dikke zwarte rand omheen hangt. Het voetballeven gaat door, maar het verlies blijft.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)