Home / Algemeen / DWV speler Sion is net Van Bommel
Sion in actie namens Blauw Wit

DWV speler Sion is net Van Bommel

Iedereen had wel een mening over de vele gele kaarten van Mark van Bommel. Wel of niet terecht. Werd hij gezocht. Van Bommel kreeg vijf keer op rij geel. Maar het kan erger. DWV speler Rainer Sion kreeg vijf keer geel in vier wedstrijden. Het Amsterdamsche Voetbal sprak met de Van Bommel van het amateurvoetbal.

Sion: “Ik kan zo niet doorgaan. De tegenstanders gaan me nu als beest bestempelen. Dat ben ik niet.  Ik moet me gaan leren inhouden en een beetje met rem  er op spelen. Ik hoop namelijk nog wel een bijdrage aan het team te kunnen leveren. Als ik zo doorga speel ik de ene week wel en de andere niet omdat ik dan geschorst ben.”

DWV speelde tot nu toe vijf wedstrijden. Sion kwam vier keer in actie omdat hij tegen De Dijk geschorst was. In twee van de vier wedstrijden kwam hij als invaller in het veld. Toch heeft hij al vijf gele kaarten achter zijn naam staan. Een bijzonder hoog gemiddelde. Veel hoger dan dat van Van Bommel.

Sion in actie namens Blauw Wit tegen FC Chabab

Sion: “De eerste wedstrijd van het seizoen tegen Pancratius begon ik op de bank omdat ik terug kwam  van een blessure. Ik viel in bij 0-0. Ik wilde een signaal afgeven en de boel wakker schudden. Ik ging een duel wat onbesuisd in en kreeg terecht geel. Dat was mijn eerste. “ Beoordeel zelf of dit een terechte geel kaart was en bekijk de samenvatting DWV-Pancratius in ons videoarchief.

Sion: “Een week later speelden we tegen AFC’34 (0-0) en was het weer raak. Ik nam een vrije trap en de scheidsrechter floot voor buitenspel. Ik zeg alleen maar ‘Oh ja scheids?’ en kreeg gelijk een gele kaart.  Toen moesten we tegen JOS Watergraafsmeer en toen kreeg ik er zelfs twee., dus rood. Mijn eerste gele was terecht vanwege een overtreding. De tweede was in mijn ogen niet terecht. Ik was in een sprintduel met Maurice Renger en hij was net iets eerder bij de bal. Hij tikte hem langs me  en ik was te laat. Ik heb mijn vraagtekens of dat echt geel was. Renger zei ook nog tegen de scheids dat het wat overdreven was.”

Sion met zijn oude club Blauw Wit tegen zijn huidige club DWV

Vier keer geel in drie duels. Sion kreeg zijn eerste schorsing van de KNVB. Amateurspelers kunnen, als ze eenmaal op vier kaarten staan, niet veel meer doen. Iedere volgende kaart levert automatisch een schorsing op. Bij de zevende gele kaart en meer volgen zelfs twee wedstrijden. Tegen De Dijk zat Sion dan ook geschorst op de tribune.

Sion: “Tegen VVIJ afgelopen weekend begon ik op de bank. We hadden gewonnen van De Dijk en de trainer hield vast aan dezelfde elf spelers. Terecht. Ik mocht invallen en weer ging ik met een gele kaart aan de haal. Er viel een bal tussen de spits van VVIJ en mij in. We maakten allebei een sliding. Die jongen schreeuwt het uit en ik krijg geel voor gevaarlijk spel. We deden precies hetzelfde en ik krijg geel en hij niet. Nu ben ik dus weer geschorst en ik zit ik zondag tegen DEM weer op de tribune.”

Als Sion zo doorgaat zal hij weinig aan spelen toekomen dit seizoen. Van de eerste zes wedstrijden mist hij er dus al twee vanwege een schorsing. Ook zal het hem straks aan ritme ontbreken en dus zal trainer Peter de Graaf niet snel een beroep op hem doen als hij mag spelen. Het seizoen telt 26 wedstrijden. Hoeveel zal Sion er spelen?