Home / Algemeen / DWV uitzinnig na goals Plange

DWV uitzinnig na goals Plange

DWV heeft haar eerste thuis overwinning van het seizoen binnen. In Amstrerdam-Noord werd Hoogland met 2-0 verslagen. Grote man aan de kant van DWV was Kobina Plange. De aanvaller viel twaalf minuten voor tijd bij een 0-0 tussenstand. Met twee doelpunten bracht hij DWV in extase.

De eerste helft kenmerkte zich vooral door voorzichtigheid. Weinig risico en vooral geen balverlies leiden leek het devies. Zo kon het tot de 35e minuut duren voordat DWV zijn eerste twee serieuze mogelijkheden kreeg. Beide kansjes leverden geen doelpunten op. Ondertussen had ook Hoogland besloten iets meer risico te gaan nemen en zowaar was het in de 37eminuut bijna raak en moest de lat redding brengen voor DWV op een inzet van Kevin Heideveld. De voortreffelijke doelman Gregory Martin van DWV had er voor de rest goed zicht op en hij wist de spaarzame kansen van Hoogland eigenlijk zonder problemen onschadelijk te maken. Zo kwam de rust met een terechte 0-0.

Na de rust een heel ander spelbeeld. In de stromende regen werd het veld zwaarder en moeilijker te bespelen. Beide ploegen hadden in de rust blijkbaar van hun trainers de opdracht gekregen wat aanvallender en dus met wat meer risico de strijd aan te gaan. Dat leverde dus een veel attractievere wedstrijd op met kansen over en weer. Geen hele grote kansen overigens. Na 52 minuten was er een prima vrije trap van Miles Tigchelaar die ternauwernood door Hoogland doelman Sebastiaan Bruins tot hoekschop kon worden verwerkt. Uit deze hoekschop volgde een geweldige kopbal van Roger Monk van DWV, die als een duveltje uit een doosje voor zijn man kwam en een uitstekende kopbal afleverde. Met een voortreffelijke reflex wist doelman Sebastiaan Bruins van Hoogland ook deze bal toch nog over zijn doel te werken. Naar mate de wedstrijd vorderde onderscheidde Bruins zich steeds vaker tot de beste man aan Hoogland zijde. Zonder hem zou de eindstand beslist veel hoger in het voordeel van DWV zijn uitgevallen.

Het was DWV dat steeds nadrukkelijker zijn stempel op de wedstrijd begon te drukken en tussen de 62e en 72e minuut kreeg DWV drie keer de kans de score te openen. Miles Tigchelaar en Dave Hertog (2x) kwamen oog in oog met doelman Bruins, maar alle drie de keren ging het over de goal of net naast. Hoogland stelde daar een schot vanaf zestien met die net naast ging tegenover en één hachelijk moment waarbij Sylvan Martha de bal van de doellijn afhaalde. Gedurende de 2e helft leek het alsof de ploeg uit Amersfoort er conditioneel doorheen zat, want aanvallend kon het steeds minder een vuist maken. DWV ging ondertussen onverdroten voort in zijn jacht op weg naar de eerste thuisoverwinning.

Twaalf minuten voor tijd besloot trainer Peter de Graaf zijn laatste troef uit te spelen en bracht hij Kobina Plange in het veld als vervanger voor de hardwerkende, maar weinig succesvolle Benjamin Ebu-Mordi. Het werd de middag van Kobina Plange. Al binnen twee minuten moest doelman Bruins van Hoogland zich volledig strekken om een schot van Plange tot corner te verwerken. Weer twee minuten later, in de 82e minuut, was het Plange, na een fantastische steekbal van Omar El Aamrani, die met zijn linkerbeen verwoestend uithaalde en de bal via de onderkant van de lat en de binnenkant van de paal het doel trof. De verdiende openingstreffer viel op deze manier wel wat laat in de wedstrijd, maar hij werd er niet minder om bejubeld. Een alles of niks offensief kon Hoogland er niet meer uit persen en zo leek de wedstrijd te gaan eindigen met een 1-0 overwinning, maar daar dacht Kobina Plange anders over. Hij pikte een uitstekende dieptepass van Sylvan Martha op, zag dat de keeper te ver voor zijn doel stond en schoot de bal vanaf 30 meter met een prachtige boog over de keeper in het lege doel. Direct na deze verlossende treffer floot de prima leidende scheidsrechter Jarno Akkerman voor het einde van de wedstrijd.

Zo behaalde DWV zijn eerste dik verdiende thuisoverwinning van dit seizoen.

Foto’s John Beckman
Verslag Remco van Twiller