DWV verliest ook derde thuiswedstrijd

DWV speelde vandaag voor de derde keer thuis dit seizoen. Uiteindelijk trok VVIJ uit IJsselstein aan het langste eind. DWV kreeg het eerste half uur minstens 3 grote mogelijkheden om te scoren, maar wist ze niet te benutten. Toen VVIJ in de 32ste minuut wel wist te scoren was het gebeurd met DWV. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een verdiende overwinning voor VVIJ, 0-2.

Binnen 3 minuten kregen de spitsen van DWV twee levensgrote kansen om de score te openen. Helaas lukte het niet de bal binnen de palen te krijgen. Maar DWV bleef de gevaarlijkste ploeg gedurende het eerste half uur. Er kwamen kansen voor Kobina Plange en Dave Hertog, maar vrije schietkansen waren vanmiddag niet aan beide heren besteed. In de 33ste minuut viel de bal uit een kluts zomaar voor de voeten van VVIJ spits Albert Peter Woest en hij deed wat de spitsen van DWV niet lukte. Met een prachtig schot liet hij doelman Gregory Martin van DWV kansloos. Het betekende de op dat moment zeker niet verdiende 0-1 voorsprong voor de ploeg uit IJsselstein. Eigenlijk was de wedstrijd vanaf dat ogenblik gespeeld, want DWV kwam nog maar mondjesmaat in de buurt van VVIJ doelman Jeffrey Wolff.  Zo kwam de rust met een 0-1 stand op het scorebord.

Over de tweede helft kunnen  we kort zijn. DWV wilde wel, maar kon aanvallend eigenlijk geen vuist meer maken. VVIJ begon steeds beter in het spel te komen en controleerde de wedstrijd volledig. Noemenswaardig is misschien nog een kopbal van Dave Hertog, maar die eindigde precies in de armen van de doelman en daarmee was de laatste kans van DWV verspeeld. VVIJ daarentegen loerde via de counter op een tweede doelpunt en dat lukte in de 65ste minuut, toen linkerspits Jimmy van Baarlen op de juiste plaats opdook bij de linkerpaal en de voorzet van zijn broer Kevin beheerst binnentikte.  Dat doelpunt betekende de 0-2 en daarmee was het duel beslist. Natuurlijk ging Sylvan Martha het resterende deel van de wedstrijd in de spits lopen, maar zijn aanwezigheid op die plaats leverde geen echte kansen op. Zo kwam het einde van de wedstrijd met een verdiende 0–2 voor de ploeg uit IJsselstein.

Heel jammer, want na de best wel verrassende overwinning op De Dijk vorige week had iedereen bij DWV het idee dat het beter zou gaan en de punten gepakt zouden worden. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd bij DEM in Beverwijk, een tegenstander waar DWV de afgelopen jaren nog nooit een punt gehaald heeft. Maar goed, DWV haalt zijn punten dit seizoen blijkbaar in de uitwedstrijden en dus lijkt de wedstrijd volgende week bij uitstek geschikt om voor het eerst punten te pakken bij de ploeg uit Beverwijk.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)