Home / Algemeen / DWV wijst Blauw Wit terug

DWV wijst Blauw Wit terug

De degradatieclash tussen het onderaanstaande DWV en het wat hoger geplaatste FC Blauw-Wit/A is in een dik verdiende overwinning voor de thuisclub geeindigd. Met 3-1 werd Blauw-Wit naar de afgrond gespeeld in de eersteklasse A waar serieuze degradatie nu een feit is geworden. Kon trainer Jack de Gier vorige week na de 0-6 nederlaag tegen JOS/Watergraafsmeer amper een goed woord uitbrengen over zijn ploeg en nadrukkelijk liet weten zich ‘dood te schamen’, kon ook nu weinig goede woorden vinden voor zijn elftal, dat het opnieuw liet afweten.

Het kan gewoon niet anders dat Blauw-Wit gaat degraderen. Of er moet een wonderdokter opstaan die de ploeg het nodige elan kan geven om de laatste wedstrijden in winst om te zetten. Jack de Gier denkt er zo het zijne over en had ook dit keer weinig zin om zijn visie op het vertoonde spel van zijn ploeg te geven. Toch lukte het om hem aan het praten te krijgen.

14042013 DWVBW 4

,,De wedstrijd tegen VVIJ zal de beslissing moeten brengen of we degraderen. Verlies betekent onherroepelijk einde verhaal. Ik baal daar van want we hebben het niet meer in eigen hand’’, aldus Jack de Gier die het daar eigenlijk bij wilde laten. Toen hem werd gevraagd waarom het in de beginfase van een wedstrijd meestal wel goed gaat en daarna niet meer, was hij kort. ,,Omdat sommige spelers niet snappen waarom het gaat. In deze fase van de competitie moet je strijd leveren. Geen strijd, geen overwinning’’. Lichaamstaal sprak boekdelen bij de geplaagde De Gier die weet wat eraan schort maar er niets tegen kan doen. Eenmaal in het veld moet hij maar afwachten wat sommige spelers ervan terecht brengen. Jack de Gier voormalig topspits weet hoe het werkt maar staat machteloos.

14042013 DWVBW 1

Het laatste is niet het geval bij DWV trainer Leroy Echteld die zijn ploeg een aardig wedstrijd zag spelen. Vooral inzet en strijd waren een belangrijk wapen om de volle buit binnen boord te halen. Op de vraag wat hij van zijn ploeg vond was hij duidelijk. ,,Dat we na een 0-1 achterstand sterk zijn teruggekomen. Daarna het initiatief hebben gepakt en de nodige mogelijkheden op scoren hebben gecreerd. Daar wil ik mijn ploeg een compliment voor geven’’. Over de mogelijkheden of DWV rechtstreekse degradatie nog kan ontlopen was hij positief. ,,We hebben nog vijf wedstrijden te gaan waarin nog van alles mogelijk is. We geven de moed en strijd in ieder geval niet op. Een blik op de ranglijst is voldoende om onze kansen in te schatten. Vandaag heb ik een ploeg gezien die op karakter en inzet de punten heeft gepakt. Om die reden heb ik er alle vertrouwen in’’.

14042013 DWVBW 2

De wedstrijd was nog maar zes minuten oud toen Yannick Valpoort van een onzeker moment in de DWV defensie profiteerde en de bal achter keeper Gregory Martin prikte: 0-1. Een goed voor Blauw-Wit dat gaandeweg de wedstrijd terrein moest prijs geven. Binnen een half  voltrok zich het noodlot over de ploeg toen slechte coaching tussen keeper Nick van der Matten en een verdediger voor de 1-1 zorgde via Omar El Amrani. DWV dat veelvuldig op de helft van Blauw-Wit was te vinden kreeg nog een goede gelegenheid Benjamin Mordi die keeper van der Matten op zijn weg vond die schitterend redding bracht.

14042013 DWVBW 3

Ook in de tweede helft bleef DWV het spel domineren en drong Blauw-Wit vaak op eigen helft terug. Met wissels aan beide kanten was het in de 58-ste minuut raak voor DWV door Amrani die door een wir war van spelers de bal loepzuiver achter Van der Matten mikte: 2-1. Amper twee minuten later kreeg Blauw-Wit de genadeslag na een goed uitgespeelde aanval over verschillende schijven waarna Mordi voor 3-1 kon zorgen. Heel even leek Blauw-Wit rijp voor de sloop. Zover kwam het niet met nog een prima kans voor Dave Hertog. Blauw-Wit dat zich geen enkele kans in de tweede helft wist te scheppen, moest pijnlijk ervaren dat hotseknots voetbal geen zoden aan de dijk zet wat een toeschouwer deed opmerken ‘slapen ze soms bij Blauw-Wit ? ‘

Verslag: Freek Louis
Foto’s John Beckman