DWV wint derby van De Dijk

DWV heeft de Amsterdamse derby tegen De Dijk met 3-1 gewonnen vandaag. Helemaal veilig is DWV hiermee niet, volgende week zou de club in theorie nog op een nacompetitieplaats terecht kunnen komen. Het vreemde is dat er ook nog een minieme kans is op de periodetitel in de derde periode. Dit zijn wel allemaal ‘als-als’ scenario’s. De kans is groot dat DWV zich gewoon handhaaft en volgende week de laatste wedstrijd speelt. Voor De Dijk valt er in de laatste wedstrijd volgende week niets meer te winnen of te verliezen.

De Dijk begon beter aan de wedstrijd dan DWV, al leidde dit niet tot echt grote kansen. Na 20 minuten kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht en kon DWV ook aan aanvallen gaan denken. Kobina Plange stuitte na een half uur eerst nog op de keeper, maar vijf minuten later brak hij op rechts door en kon nu wel scoren 1-0. Nog voor rust nam DWV verder afstand toen Adil Jamal een pass gaf op Omar El Amrani, die vanaf zestien meter vrij mocht aanleggen. Hij faalde niet en zorgde voor de 2-0 ruststand.

Na rust was het een echte derby, met stevig spel en veel commentaar op de leiding. DWV bleef er misschien het rustigst onder want na 58 minuten besliste het de wedstrijd. Plange kon Koen van Haaren vinden en die maakte 3-0. In de 70e minuut gaf de scheidsrechter een verassende penalty aan De Dijk. Said Bentohami benutte deze, maar echt spannend werd het daarna niet meer.. De Dijk probeerde nog wel verder terug te komen in de wedstrijd, maar keeper Jordy Heimens van DWV was in vorm vandaag en redde veel. Een verdiende 3-1 overwinning voor DWV.

Zoals eerder gezegd, wie goed kan rekenen weet dat DWV nog niet geheel veilig is. Een punt is volgende week definitief genoeg. Dat moet dan wel gebeuren tegen EDO hfc, dat vandaag verassend verloor en dus nog niet zeker is van het kampioenschap. Als u mee wilt rekenen en alles rustig wil bekijken kunt u dat doen op de klassenpagina van zondag 1A.