DWV wint eindelijk weer

Zelden zal een wedstrijd zo twee gezichten hebben gehad als het treffen tussen DWV en het Utrechtse Hercules op Sportpark Elzenhagen. DWV begon prima aan dit belangrijke duel en zag het goede spel al in de 13e minuut beloond met een openingstreffer. Een hoekschop van Adil Jamal werd bij de eerste paal verleng door een Hercules verdediger naar de tweede paal alwaar Mouad Ben Chekh vrij kon inkoppen. De ploeg van trainer/coach Kees Guyt liet het hier niet bij zitten en bleef de boven liggende partij. Halverwege de 1e helft kreeg DWV een vrije trap van de goed leidende mevrouw de Jong. De bal werd scherp voor het Hercules doel getrapt en vond voor de tweede keer dit duel een DWV hoofd. Deze keer was het Nassim Zohair die met een kopbal doeltreffend was en de gastheren op een op dat moment dik verdiende 2-0 voorsprong zette. Met deze stand werd na 45 minuten ook de rust bereikt.

De 2e helft was het wedstrijdbeeld geheel omgedraaid. Hercules kwam veel feller uit de kleedkamer en zette DWV direct de duimschroeven aan. Het aanhoudende Utrechtse offensief leverde zes minuten na de rust direct al een treffer van Mitch Maas op die de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd bracht. Hercules ging op zoek naar de gelijkmaker en deze hing ook lang in de lucht. Van alle kanten werd het DWV doel bestookt maar het vizier van de gasten stond niet op scherp. De ballen gingen voornamelijk naast en over en als het leer al eens tussen de palen terecht kwam dan stond daar altijd nog de inmiddels 44 jarige Mohammed Ouboumalne die zijn doel schoon hield tot wanhoop van alles dat Hercuels een warm hart toe droeg.

In de 2-1 stand kwam geen verandering meer en de DWV-ers mochten de eerste drie competitiepunten van 2012 bijschrijven. Door nederlagen van Roda’46 (3-0 bij DEM) en Stormvogels (2-3 thuis tegen De Dijk) heeft DWV de aansluiting weer gevonden met de nummers 9, 10 & 11 in de 1e klasse. Volgende week, zondag 4 maart, ontvangt DWV om 14.00 uur Hoogland op Sportpark Elzenhagen.

Trainer Kees Guijt was tevreden met de drie punten.
Guijt: ‘Ik had van tevoren gezegd dat de komende twee wedstrijden zes punten moesten opleveren. Vandaag tegen Hercules en volgende week tegen Hoogland. We hebben geen ploeg om degradatievoetbal te spelen en we moeten dus zo snel mogelijk weg uit de degradatiezone. Vandaag heb ik gezien dat wij als team een prestatie hebben geleverd en dat geeft goede moed voor de komende weken.’

Verslag: Clubwatcher Remco van Twiller