Foto John Beckman: De Dijk en DWV streden om iedere meter

DWV wint Noordse derby van De Dijk

Een knappe 2-1 uitzege bij De Dijk betekent DWV’s eerste driepunter van het seizoen. De clash tussen de clubs uit Amsterdam-Noord leverde een vermakelijk kijkspel op waarbij DWV na een lange achterstand uiteindelijk terecht de zege greep.

Van de twee Amsterdamse clubs begon de thuisploeg echter het sterkst aan het duel. De Dijk liet de bal soepel rondgaan en was na zeven minuten al bijna doeltreffend. Aanvoerder Yücel Gündogdu raakte met een afstandsschot de lat. DWV had het moeilijk in het begin. Al schreeuwend probeerde de technische staf van DWV haar spelers naar de juiste plaats op het veld te bewegen.

Foto Reinoud Buijs

De coaching leek effect te sorteren. De handige DWV-rechtsbuiten Kobina Plange bezorgde spits Dave Hertog na twintig minuten een vrije doortocht maar Hertog kreeg de bal niet langs De Dijk-doelman Robin Thiel, de vervanger van de geschorste eerste doelman Michel van Kempen. Even later had De Dijk een penalty verdiend toen Mostapha El Aamrani tegen de grond werd gewerkt maar scheidsrechter Arthur Meulman zag er geen overtreding in.

Een slimmigheidje van De Dijk-spits Kwong-Wah Steinraht zorgde ervoor dat De Dijk alsnog een strafschop kreeg. Steinraht zocht in het zestienmetergebied handig het been op van DWV-back Abdeljalil Amjarsou en zocht gewillig het gras op. Arbiter Meulman, die het duel verder uitstekend onder controle had, trapte in de fopduik en kende nu wel een strafschop toe. Linksback Saïd Bentohami liet de 0-0 van het scorebord verdwijnen en zette daarmee De Dijk na 31minuten spelen op een voorsprong, wat tevens de ruststand zou zijn.

Foto John Beckman: Olaf Lindenberg (L) in een gevecht om de bal

“We geven het helemaal weg in de tweede helft”, vond Marco van Galen, assistent-trainer van De Dijk. “Dit duel hebben we verloren op wilskracht, we wonnen te weinig duels op het middenveld”, aldus Van Galen, die de geschorste hoofdtrainer Juan Fernandez Coto verving in de dug-out.

En daar had Van Galen gelijk in. DWV troefde De Dijk in de tweede helft af op werklust en deed haar naam (Door Wilskracht Verworven) eer aan in het jaar van het 100-jarig clubbestaan. Dankzij doelpunten van Omar El Aamrani (82’) en Sylvan Martha (86’) boog DWV de 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. Daarna had DWV-invaller Dionicho Muskiet de zege nog meer glans kunnen geven maar hij miste oog in oog met doelman Thiel. In de allerlaatste minuut kreeg Olaf Lindenbergh namens De Dijk nog dé kans op de gelijkmaker maar hij raakte de bal helemaal verkeerd.

Foto Reinoud Buijs: Kwong-Wah Steinraht kom niet tot scoren

DWV-coach Peter de Graaf: “Ik ben heel tevreden met deze overwinning, vooraf had ik getekend voor een punt. Op basis van de tweede helft vind ik het ook verdiend. Ook bleven we na de 1-1 nog risico nemen door vol op de aanval te spelen. Het is mooi dat dat wordt beloond. We hebben de voorbije weken wat pech gehad dus deze zege is welkom.”

De Dijk, vooraf gezien als titelkandidaat, staat na vier duels negende met vier punten. “We staan weer met beide voetjes op de grond”,zegt Van Galen, die zich niet uit wilde laten over een doelstelling. “Laten we het voorlopig maar van wedstrijd tot wedstrijd bekijken.”

Ook DWV heeft nu vier punten en staat elfde. De Graaf denkt dat er wellicht nog wel om de prijzen gespeeld kan gaan worden: “We hebben een goede groep en kunnen misschien wel een periodetitel pakken. Maar het kan nog alle kanten op, je hebt natuurlijk ook met tegenstanders te maken.”

De benutte starfschop van Bentohami is ook vastgelegd met een mobiele telefoon. Bekijk hier de beelden!

Verslag: Dylan Hoekzema
Foto’s: John Beckman en Reinoud Buijs