Earvin Codfried (Pancratius) maakt verrassende overstap naar ADO’20

Van de tweede klasse naar de Derde Divisie. Earvin Codfried is vanaf komende zomer op het één na hoogste amateurniveau van Nederland te zien. De 24-jarige verdediger verlaat Pancratius na één seizoen voor ADO’20.

Een jaar geleden was Codfried al dicht bij een vertrek naar een divisionist. Tijdens oefenwedstrijden met Team VVCS (contractloze spelers) maakte de linksback indruk tegen Jong Ajax en Jong AZ. De interesse van AFC, in zijn ogen de ideale vervolgstap, kwam te laat om nog een overstap te maken, nadat hij van DCG terugkeerde naar Pancratius. “Natuurlijk was ik even teleurgesteld, want ik voel dat ik op dat niveau thuishoor.”

Hij trainde de afgelopen tijd een aantal keer mee met ADO’20 en bewees het niveau aan te kunnen. “Een leuke club, veel jonge jongens die voor elkaar door het vuur willen gaan. Tijdens de trainingen klikte het best goed met medespelers en de technische staf. Jaren geleden dacht ik er al aan om deze stap te zetten. Helaas kwam het er telkens niet van. Ik heb mijn uiterste best gedaan bij Pancratius, maar als ik het maximale uit mijn carrière wil halen, moet ik nu de stap maken.”

Zijn terugkeer in Badhoevedorp viel dit seizoen een beetje tegen. Pancratius speelde een anonieme rol in de middenmoot van de zondag tweede klasse C. “Het is niet geworden wat ik ervan verwacht had. Met deze selectie hadden wij hogere ogen kunnen gooien. Daarvoor hebben we helaas teveel punten laten liggen.” Codfried, als verdediger dit seizoen goed voor vijf treffers, draagt nog twee wedstrijden het shirt van Pancratius voordat hij richting Heemskerk vertrekt. Voor een groot niveauverschil is hij niet bang. “Ik ga mijn uiterste best doen en ben er zeker van dat ik het niveau aankan.”

Foto: ADO’20

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)