Home / Algemeen / ‘Echte Amsterdammer’ voor Swift
Kees Oostermeijer

‘Echte Amsterdammer’ voor Swift

Zaterdag eerste klasser Swift heeft in Kees Oostermeijer (52) een nieuwe trainer gevonden. De oefenmeester zal de opvolger worden van David Vecht die aan het eind van het seizoen naar VVIJ vertrekt. Oostermijer tekende voor een seizoen.

Bij de meeste mensen zal de naam Oostermeijer niet direct een belletje doen rinkelen. De Amsterdammer was de afgelopen tien jaar niet actief als trainer. Daarvoor was hij werkzaam bij DOVO en Alphense Boys. Hoewel hij opgroeide in Veenendaal (“DOVO is echt mijn club”) woont Oostermeijer al weer zij halve leven in Amsterdam. “ Ik voel me echt een Amsterdammer. Ik woon er al meer dan 25 jaar.” Als speler kwam hij uit voor DOVO, RKAVIC en Noordwijk. ” Ik ben een echte zaterdagvoetbal liefhebber.”

Oostermeijer was één van de oprichters (samen met Danny Simonis) van de studie sportmanagement en marketing (SMM) en is tegenwoordig sportdocent aan de HES. Oostermeijer: “Ik heb daar veel tijd ingestoken en daarnaast had ik jonge kinderen en had mijn vrouw een drukke carrière. Dan is het onmogelijk om ook nog drie tot vier keer per week op het veld te staan. Nu kan dat weer wel!”

Kees Oostermeijer

Swift kwam dus precies op tijd. Via een collega op de HES (speler bij Swift, red.) bleef hij altijd al op de hoogte van de ontwikkelingen bij de club. Toen David Vecht bekend maakte niet verder te gaan en Swift hem benaderde was het snel beklonken. Oostermeijer: “ Ik denk dat we er niet langer dan twee weken over gedaan hebben om er uit te komen. De uitdaging is om met Swift zo hoog mogelijk te spelen. Al jaren spelen ze in de top van de eerste klasse of in de hoofdklasse. Dat moet minimaal zo blijven maar de hoofdklasse is natuurlijk wel de uitdaging.”

Omdat Oostermeijer momenteel dus geen club heeft is er alle tijd om Swift goed te bekijken: “ Maar wel vanaf de zijlijn hoor. Ik ga me nergens mee bemoeien. David (Vecht, red.) moet het seizoen goed af kunnen maken.”