‘Echte Pancratiaan’ Danny Hijzelendoorn wordt nieuwe hoofdtrainer Pancratius

Danny Hijzelendoorn is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van Pancratius. De 31-jarige oefenmeester volgt Rob Rijnink op, die na één seizoen moet vertrekken bij de zondag tweedeklasser. “Dit is de mooiste baan die ik hier kan krijgen.”

Hijzelendoorn loopt al 25 jaar rond bij de Badhoevedorpers, waarvan dertien jaar als trainer. Zo zwaaide hij de scepter bij de Zondag 2 en Zaterdag 1. Momenteel is hij actief als Hoofd Jeugdopleiding en speler van het zaterdagelftal. Er was geen enkele spoor van twijfel toen Hijzelendoorn werd benaderd. “Dit is de mooiste baan die ik hier kan krijgen. Ze vroegen of ik interesse had om hoofdtrainer te worden. Dat zag ik wel zitten en vervolgens was alles snel rond. De combinatie van speler en trainer zijn is geen probleem. De prioriteit ligt voor mij bij het zondagelftal. Mocht het een keer zo zijn dat beide dingen tegelijk vallen, kies ik voor de zondag.”

Pancratius heeft veel vertrouwen in de ‘echte Pancratiaan’. “Wij achten hem in staat een zo breed mogelijke selectie aan zich te binden met veel onderlinge concurrentie om op die manier het spelpeil op een hoger niveau te brengen”, legt Alfred Kok, bestuurslid Technische Zaken uit. “De doelstelling die wij hebben meegegeven blijft hetzelfde; handhaving in de tweede klasse met daarbij het pakken van een periodetitel.”

Momenteel staat de club op een zevende plek in de zondag tweede klasse C (West 2). In tegenstelling tot de opmerking van Kok zet Hijzelendoorn hoog in. “Ik wil voor promotie gaan. Ik ben een trainer die altijd het hoogste haalbare eruit wil halen. Er zit veel potentie in deze selectie en als ik de groep bij elkaar kan houden, denk ik zeker dat ik dat voor elkaar kan krijgen.”

De oefenmeester wordt geroemd als clubmens die beschikt over een breed netwerk. Daar wil hij ook profijt van hebben. “Ik denk dat oud-Pancratianen die ergens anders voetballen de club missen. Een aantal jongens heb ik gesproken en het lijkt hun leuk om onder mij te voetballen. We moeten op zoek gaan naar versterkingen die naar de eerste klasse willen. Het team wat er nu staat heeft ook zeker kwaliteit en ik denk dat ze lager staan dan waar ze thuishoren.”

Verslag: Roy Baltus
Foto: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)