Echteld blij om terug te zijn op Zeeburgia

Het debuut van Leeroy Echteld als hoofdtrainer van Zeeburgia verliep afgelopen zondag niet zoals iedereen had gehoopt. De 46-jarige oefenmeester verloor bij zijn debuut in de zondag tweede klasse B met 0-1 van NVC.

“Ik heb voor de wedstrijd pas twee keer met de ploeg kunnen trainen. Die trainingen waren voor mij meer een kennismaking met het team, dan een tactische training. Ik kenden wel al wat jongens uit het team. Maar er zaten ook veel nieuwe gezichten tussen.”

Echteld

Echteld was in het verleden jeugdtrainer bij de club uit Amsterdam-Oost en stond als assistent ook al naast toenmalig trainer Mike Kolf langs het veld. “Ik ben erg blij om weer terug te zijn. Het is altijd leuk om met jonge jongens op het veld te staan en samen te bouwen aan een team.”

Echteld begon zijn voetbalcarrière in de jeugd bij Ajax waar hij als speler onder andere met Dennis Bergkamp op het veld stond. De aanvaller brak in het betaald voetbal door bij HFC Haarlem en speelde hierna voor SC Heerenveen, AS Cannes, Austria Lustenau en Heracles Almelo. Daarna was hij als jeugd- en hoofdtrainer actief bij Omniworld, Docos, Blauw-Wit en Buiksloot.
Naast eindverantwoordelijke bij Zeeburgia is Echteld momenteel ook jeugdtrainer bij AZ. Een baan die hij prima kan combineren naast zijn werkzaamheden bij Zeeburgia. “Dit valt prima te combineren, maar dat was ook de eis van AZ. Ze hebben tegen me gezegd dat ik dit mocht doen maar dat mijn werk bij AZ er niet onder mocht lijden, en daar ligt uiteindelijk toch mijn toekomst.”

Echteld 3

Echteld was tevreden over het spel dat Zeeburgia afgelopen weekend tentoonstelde maar zag ook verbeter punten. “Ik vond dat we erg paniekerig aan de bal waren dat moet eruit.” Zondag krijgt Echteld kans op eerherstel. Dan neemt Zeeburgia het op tegen Houten.

Kijk voor meer nieuws, standen en uitslagen op de klasse pagina van zondag 2b

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)