Echteld met DWV strijdend naar winst

DWV heeft in de strijd tegen degradatie goede zaken gedaan door directe concurrent Purmersteijn met 1-2 te verslaan. Een snelle achterstand werd omgezet in en zege maar  verdiend was die niet. Echteld: “ We hebben zo veel geluk gehad maar er ook heel hard voor geknokt. Dit hebben we even nodig.” Zeeburgia versloeg AFC’34 met 3-2.

“Ik zit er helemaal doorheen”, zegt DWV trainer Leeroy Echteld na afloop van de zwaar bevochten zegen op Purmersteijn. “Dit is slopend en slecht voor je hart.” DWV had geen recht op de zege maar wie zal daar na afloop nog om malen als de drie punten binnen zijn. Binnen tien minuten stond DWV al op achterstand. Daniel Schermer profiteerde van slecht verdedigen bij de Amsterdamers. Echt uit het veld geslagen was DWV niet want direct vanaf de aftrap werd het al weer gelijk. Ben Ebu Mordi kwam goed naar binnen, zag zijn inzet in eerste instantie nog gestopt worden maar in de rebound was hij wel trefzeker.

Echteld: “Ik weet niet waar ze die veerkracht vandaan halen. Ongelofelijk. Maar het is natuurlijk niet best dat we al weer zo snel met 1-0 achter kwamen. Het lijkt wel of wij de wedstrijden standaard met een achterstand beginnen. Ik word er helemaal gek van. Purmersteijn was in de eerste twintig minuten het gevaarlijkst. Naast de treffer van Schermer was Ryan Brown een paar keer gevaarlijk. Voor rust raakte Alex Treurer nog de paal na een actie van Brown.

Vijf minuten na rust kwam DWV op voorsprong door Obdel Ouachour. Echteld: “ Ik heb hem meegenomen van Blauw Wit. Geweldig dat juist hij de winnende treffer maakte.”  De resterende veertig minuten werd het billen knijpen voor DWV. Echteld: “Naarmate de wedstrijd richting het einde liep kregen ze steeds minder kansen en werd de druk ook minder. Maar voor mij was het op de bank echt billen knijpen. Na het laatste fluitsignaal zat ik er helemaal door  maar de punten zijn binnen en daar gaat het om.”

DWV klimt door de zege (mede door het verlies van Blauw Wit tegen VVIJ) naar de twaalfde plaats. Een plek die nacompetitie in houd aan het eind van de rit. Op een veilige tiende plaats (DEM) heeft DWV zes punten achterstand. Met de inhaalwedstrijd tegen DEM nog voor de boeg en ontmoetingen met Stormvogels, Hercules en Purmersteijn voor de boeg zou een Houdini-act er nog in zitten. Echteld: “Als wij zondag winnen van Stormvogels en DEM verliest dan ga ik er pas echt in geloven.”

Zeeburgia versloeg AFC’34 met 3-1. De Amsterdammers kwamen op voorsprong door Abdel Taki maar de Alkmaarders kwamen dankzij Eelke de Graaf en Jim Hulleman binnen tien minuten na rust op voorsprong (1-2). Rawley Roozendaal zorgde er met twee treffers uiteindelijk voor dat de zege (3-2) in Amsterdam bleef.

Kijk voor de uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A