Home / Algemeen / Ed Engelkes verlaat Ajax Vrouwen na vijf jaar

Ed Engelkes verlaat Ajax Vrouwen na vijf jaar

De wegen van de Ajax Vrouwen en hoofdtrainer Ed Engelkes scheiden na vijf seizoenen. De koploper van de eredivisie heeft besloten het contract van Engelkes niet te verlengen.

“Ik heb het goed naar mijn zin bij Ajax en ik zie voldoende potentie om het vrouwenvoetbal hier naar een nog hoger plan te tillen. Daarom was ik graag langer gebleven, maar ik respecteer de beslissing van Ajax om mijn contract niet te verlengen”, zegt Engelkes in een reactie op de clubwebsite. Ik zal er alles aan doen om dit seizoen goed af te sluiten.”

De 53-jarige oefenmeester – die ook de leiding heeft bij derdedivisionist VVOG – staat al vanaf de start van de Ajax Vrouwen aan het roer in Amsterdam. Daarvoor was hij onder andere actief als assistent van het Nederlands elftal en trainde hij vier jaar de vrouwen van AZ. Onder zijn leiding won Ajax in 2014 de KNVB Beker. Vorig seizoen eindigden de Amsterdammers op een tweede plaats, momenteel gaat Ajax aan kop in de Eredivisie Vrouwen.

“Het is tijd voor een frisse wind, in dit geval dus een nieuw gezicht voor de groep”, verklaart directeur Marc Overmars de keuze om na dit seizoen uit elkaar te gaan. “Maar Ed heeft goed en belangrijk werk verricht voor ons vrouwenvoetbal. Hij was er vanaf het begin bij betrokken en wij zijn tevreden over hoe hij zijn werk heeft gedaan en nog steeds doet. Het zou mooi zijn als we aan het einde van dit seizoen afscheid van hem kunnen nemen met een kampioenschap.”

Send this to a friend