Ed Otten (Waterwijk): “Het doel blijft bij bovenste drie te eindigen”

Waterwijk kan een goede seizoenstart in de zaterdag derde klasse C komend weekend bij concurrent AH’78 bekronen met het winnen van de eerste periode. Een knappe prestatie voor de Almeerders die vorig seizoen het vege lijf in de nacompetitie moesten redden.

In de zomer onderging Waterwijk daarop een verjonging, legt trainer Ed Otten uit. “Het elftal is een mix geworden van jeugd en jongens die al langer bij elkaar in een team hebben gespeeld. Ten opzichte van vorig seizoen zijn er nog maar vijf jongens over. Toen hadden we vooral oudere spelers. Ik merk dit seizoen dat de jonge jongens er elke wedstrijd vol voor willen gaan.”

Het is volgens Otten geen toeval dat de Almeerders bovenaan staan. “Ondanks dat we met blessureleed te maken hebben gehad, zijn de eerste zeven wedstrijden ons goed afgegaan. Het doel blijft om dit seizoen bij de bovenste drie te eindigen. Voor nu willen we wel graag die periodetitel pakken.”

Daarvoor moet gewonnen worden op bezoek bij achtervolger AH’78, dat één punt minder heeft. Een belangrijke duel waarbij Otten een aantal oude bekenden tegenkomt in Huizen. “Ik ken nog een aantal spelers uit mijn tijd als trainer van Zuidvogels. Afgelopen weekend heb ik ze na de wedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer nog even gesproken. Ik denk dat wij een beter elftal hebben en ga er ook vanuit dat wij de eerste periodetitel pakken.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!